Çalışmalarda kursiyerlerle yakında ilgilenen Antrenör Gülhalime Çelik, hedeflerinin önemli sporcular yetiştirmek olduğunu dile getirdi. 

Afyon Arena Gençlikspor’un açtığı Yaz Spor Okulları’nın jimnastik branşında minikler çalışmalarını sürdürüyor. Kurslar kapsamında jimnastik branşında 200’den fazla çocuk eğitim alıyor. Çalışmalar hakkında bilgi veren Arena Gençlikspor’un Jimnastik Antrenörü Gülhalime Çelik, “Çalışmalarımız pazartesi başladı. jimnastiğe yoğun bir talep var. Bu talep de normal. Çünkü jimnastik sporun temelidir. Bir çocuk spora başlayacaksa jimnastikle başlamalı. İlimizdeki velilere sesleniyorum, çocuklarını spora göndereceklerse önce jimnastiğe göndersinler. Zaten talepten belli. 20 günde 274 tane kayıt aldık. Bunun 200 tanesi geliyor. Kayıtlar devam ediyor. Gelenleri geri çevirmiyoruz” dedi.
“TEMEL EĞİTİMLE BAŞLIYORUZ”

Kurs faaliyetlerine değinen Çelik, “Öncelikle yeni başlayanlara temel bir jimnastik eğitimi veriyoruz. Sonra vücut tutuşları ve kontroller veriliyor. Sonrasında ise ileriye dönük çalışmalarla çocuklarımızı yarışmalara gönderiyoruz. Yakın zamanda Sakarya’da yarışmadaydık. 2010’dan bu yana görev yapıyorum. Bu süreçte Afyon’da jimnastiğin ciddi anlamda ileriye gittiğini düşünüyorum. Türkiye 4’üncülüğüne kadar bu salondan sporcu çıkardık” diye konuştu.

“KUÇÜK YAŞLARDA BAŞLANIYOR”

Çalışmalar kapsamında 5 ile 8 yaş arasındaki çocuklara eğitim verdiklerini kaydeden Çelik, “Bizde spora başlama yaşı küçüktür. Çünkü vücudun şekillenmesi daha iyi yönlenir. Antrenman daha iyi olur. Bazı hareketleri yapmak için uzun süreler uğraşıyoruz. İlk temel eğitim sonrasında çalışmalar yarışmalara yönelik olacak. Müsabakalara hazırlıyoruz. Madem burada bu işi yapıyoruz. İlimizde jimnastiği bir yerlere getirmeliyiz” dedi. Farklı yaş gruplarında 2 şer saatlik antrenmanlar gerçekleştirdiklerini dile getiren Çelik, açma-germe ve esneklik çalışmalarının yanı sıra kuvvet çalışması da yaptıklarını sözlerine ekledi.