Bu yüzden bu vefa borcunu ödemek için talimat verdim. Şu anda burada gölet yapımı için temel atacağız. İnşallah önümüzdeki yıl su tutarak ve akabinde sulama tesisleri yaparak buraya çok önemli bir kazanç sağlayacağız. Hayırlı olsun“dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bir dizi ziyaret ve programlara katılmak üzere geldiği Afyonkarahisar Şuhut’ta Arızlı Gölet’inin temel atma törenine katıldı. Köy meydanında gerçekleştirilen temel atma törenine Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu yanı sıra, Vali Mustafa Tutulmaz, AK Parti Milletvekilleri Ali Özkaya, Hatice Dudu Özkal, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Tören alanın büyük coşku ile karşılanan Bakan Eroğlu, herkesle tek tek tokalaştı. Davul zurna eşliğinde köy halkının selamlayan Bakan Eroğlu, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyenleri de kırmadı.

“143 tesisin çalışmaları devam ediyor”

Şuhut Arızlı Gölet’inin temel atma töreni saygı duruşuyla başladı. Arızlı Köy Muhtarı Murat Kabak gerçekleştirdi. Kabak, Bakan Eroğlu’na ve gölet yapımında emeği geçenlere teşekkür etti. Daha sonra kürsüye Devlet Su İşleri Bölge Müdürü Mahmut Beber geldi. Yatırımların devam ettiğini kaydeden Beber şunları kaydetti: “Afyon ilimizde 1 milyar 350 milyon TL değerinde 143 tesis için çalışmalarımız devam etmektedir. Şuhut ilçesinde çalışmalar devam ediyor. Şuhut ilçemizde bu yıl yapmış olduğumuz toplam yatırım maliyetlerimiz 110 milyon TL olup bunun 33 milyon TL’sini gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Temelini atacağımız Şuhut Arızlı Gölet’imiz köye 2 kilometre mesafededir. 26 metre yüksekliğinde olan göletimiz ayrıca göl sahasına cig kaplama yapılarak 750 bin metreküp su depolayabiliyor. Bu göletimizle beraber çiftçilerimize yıllık 825 bin TL liraya yakın gelir artışı sağlanacak.”

a2-251.jpg

“Şuhut AK Parti döneminde aldığı yatırımı hiçbir zaman almadı”

Beber’in ardından kürsüye Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt geldi. Bozkurt’ta göletin hayırlı olmasını dileyerek şöyle konuştu: “Bugün Arızlı köyümüzde güzel bir yatırımın temelini atıyoruz. Tmel atmasını yaptığımız barajımızın Şuhut’ta hayırlı olmasını diliyorum. Kabinemizin en çalışkan bakanlarından Bakanımız çalışmalarına devam ediyor. Şuhut’umuz gerçekten AK Parti hükümetleri döneminde sayın bakanımızın döneminde almadığı yatırımları aldı. Bu yatırımların gerçekleşmesinde en büyük pay elbette sayın bakanımıza aittir.” 

“Bu bizim için yürek acısıdır”

Bozkurt’un ardından kürsüye gelen AK Parti Milletvekili Hatice Dudu Özkal şunları dile getirdi: “Biliyorsunuz Afyonkarahisar’ın önceden soğuğu meşhur derlerdi. Soğuk Erzurum’da doğmuş ama Afyon’da yaşamış derler. Sayın Bakanımın bunca hizmetlerinin sonunda gerçekten Afyonkarahisar’ın iklimi değişti. Hatta iki ürün alınabilen hatta termallerde seracılık yapılan bir şehir haline geldi. Tarımda daha fazla üretmeye başlıyoruz. Bütün bunlar gerçekten sizin desteklerinizle oldu. Sizin destekleriniz devam ettiği sürece bu hizmet devam edecek. İşte Türkiye’nin güçlü duruşundan herkes rahatsız. Biz dünyaya inat daha güçlü bir duruş sergilemek zorundayız. Gördüğünüz gibi ilk kıblemiz bizim için çok önemli olan Mescid-i Aksa’nın olduğu Kudüs bugün İsrail’in başkenti olmasını ABD kabul etti. Bu bizim için yürek açısı ve büyük bir hasardır.” 

“Yeni Arızlık Gölet’imiz köyümüze hayırlı olsun”

Özkal’ın arından kürsüye Milletvekili Ali Özkaya geldi. Özkaya: “Bölgemize hayırlı olsun. Çiftçilikte en önemli ihtiyaçlardan birisi su. Su bütün canlıların yaşaması için zorunlu bir nimet. Su gibi aziz olun der bizim atalarımız. Su en büyük sadaka. Peygamber efendimiz onu diyor sadakaların en güzeli sudur. Sayın Bakanımız gerçekten bir hayli sadaka biriktirdi. Öyle görünüyor. Memleketin her köşesine barajlar, göletler yaptı. İnşallah su tesisiyle Arızlı Köyünde çok daha güzel patatesteler yetişsin. Çok daha güzel pancarlar ve arpalar yetişsin” dedi.    

“Hizmetler haftalık yapılmaya başladı”

Vali Mustafa Tutulmaz, her hafta kentte yeni bir hizmete temel atıldığını kaydetti. Tutulmaz: “Geçen hafta yine gölet temel atma törenindeydik. Eskiden bunlar yıllar süren temel atıldıktan sonrada yıllarca inşaat aşaması devam eden hizmetlerdi. Şükürler olsun ki şimdi ise Sayın Bakanımızın önderliğinde, hükümetimizin kararlı duruşuyla hizmetler artık haftalık yapılmaya başlandı. Bundan dolayı ne kadar mutlu olsak azdır. Bunda emeği geçen Sayın Bakanımıza huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum.” dedi.

“Çok iyi durumdayız”

Eskiden köy yollarının, suyunun, kanalizasyonun problem olduğunu ve çoğu zaman konuşulmadığını belirten Vali Mustafa Tutulmaz “Şükür Allah’a şimdi ilimizde tüm köylerin yol, su, kanalizasyon problemi yoktur. Bu geldiğimiz aşamada artık ilimizin köylerinin sosyal ihtiyaçlarını karşılamaya başladık. İhtiyaç olarak sadece bahçelerin, bağların, ovanın yolları konuşulmaya başlandı. Gerçekten gelinen noktada çok iyi durumdayız. Ancak iyinin daha iyisi, güzelin daha güzeli vardır. Daha güzeli, daha iyiyi yakalamak için gece gündüz gayret ediyoruz, çalışıyoruz. Bu güzel hizmetlere vesile olan başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Sayın Bakanımıza, hükümetimize, emeği geçen herkese huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Eserin hayırlı uğurlu olmasını ve kısa sürede sizin üretiminize vesile olacak şekilde faaliyete geçmesini diliyorum.” dedi. 

“Arızlı’ya vefa borcumuzu ödüyoruz”

Törende son konuşmayı Bakan Eroğlu gerçekleştirdi. Eroğlu; “ Bu güzel mübarek Cuma günün de hepinizi saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum. Hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Ben bugün burada sizlerle birlikte olmaktan çok mutluluk duyuyorum. Burası bizim köyümüz. Arızlı ve Kılıçyakaya’ya babam esnaf olmasından dolayı sık sık gelirdim. Hatta buralarda kaldığım günlerde oldu. Buranın ekmeğini ve suyunu içtik buraya bir vefa borcumuz var. Bu yüzden bu vefa borcunu ödemek için talimat verdim. Şu anda burada gölet yapımı için temel atacağız. İnşallah önümüzdeki yıl su tutarak ve akabinde sulama tesisleri yaparak buraya çok önemli bir kazanç sağlayacağız. Hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

“7 bin 200 tesis açtık”

Konuşmasına yaptığı yatırımlar hakkında bilgiler vererek devam eden Bakan Eroğlu; “Afyonkarahisar’a, Şuhut’umuza, köylerimize sayısız hizmetlerde bulunduk. Bizler büyük ve güçlü Türkiye için çalışıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte sadece su ili alakalı 7200 tane tesis açtık. 600 tesiste İstanbul’da açtık. Toplamda 7800 tesisle dünyada bir rekora imza attık. Bütün Türkiye’nin su meselesini çözdük. 508 tane baraj ve dünyanın en büyük barajlarını bizler yapıyoruz. Bütün içme suları, tarımsal sulama tesisleri ve bunun yanında 1000 günde 1000 gölet projesini yerine getirdik. Şimdi hedef 2019 yılının sonuna kadar 1071 baraj ve gölet tamamlayarak aziz milletimizin hizmetine sunacağız.  Sadece bununla yetinmedik orman konusunda da çığır açtık. Bizler görev süremiz içerisinde 4 Milyar fidanı toprakla buluşturduk. Yine geçtiğimiz günlerde Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte 375 dev tesisi 7.7 Milyar yani yaklaşık 8 katrilyonluk tesisleri açtık. Bizim anlayışımızda her şey millet içindir. Bizler milletimizi seviyoruz. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. Bundan önce çalıştık, bundan sonrada halkımız için çalışacağız.” dedi.

Çok amaçlı tanker teslim edildi

Konuşmaların ardından Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Vali Mustafa Tutulmaz ve protokol üyeleri tarafından Arızlı Göleti’nin temeli atıldı. Temel atma törenin ardından Köy Muhtarı Murat Kabak’a Bakan Eroğlu tarafından çok amaçlı tankerin teslimi yapıldı. Temel atma töreni Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin vatandaşlara fidan dağıtmasıyla sona erdi.