İl Genel Meclisi Başkanlığı tarafından düzenlenen birlik beraberlik ve kaynaşma yemeğine Belediye Başkanı Burhanettin Çoban İl genel Meclisi Başkanı Salih Sel, AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven ve parti yöneticileri ile MHP İl Başkanı Mehmet Karagöz ile parti yöneticileri katıldı. Keyifli ve samimi bir ortamda gerçekleştirilen Öğle yemeğinin ardından bir süre sohbet ederek fikir paylaşımlarında bulunulan yemeğin ardından 16 Nisan’da yapılacak olan anayasa değişikliği paketinin millet tarafından oylanacağı referandum sürecinde ortak hareket etme kararı genel merkezler tarafından deklare edilen AK Parti ve MHP İl Başkanları da düşüncelerini paylaştı.

“17 NİSAN SABAHI GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE’YE UYANACAĞIMIZA İNANIYORUZ”

Anayasada var olan sistem sorunlarının ortadan kaldırılmasını hedefleyen anayasa değişikliği paketinin oylanacağı 16 Nisan’da yapılacak olan referandum öncesinde düşüncelerini paylaşan AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven; “Benim göreve geldiğim ilk dakikadan itibaren bugüne kadar bizim MHP’li kardeşlerimizle elhamdülillah hiçbir sıkıntımız olmadı. Göreve gelir gelmez de MHP ve CHP il başkanlıklarını ziyaret ederek bu siyasete başladım. Siyasi nezaketi biz hep devam ettirdik. Bilindiği üzere siyasi bir çekişme veya kavgadan ziyade devletin bekası, var oluş savaşıyla ilgili bir halk oylamasına gideceğiz. Milliyetçi Hareket Parti’li kardeşlerimiz hep devlet diyorlar biz de devlet diyoruz, millet diyoruz, bayrak diyoruz, ezan diyoruz. MHP’li kardeşlerimizle ortak paydamız ve ortak noktalarımız bunlar. İnşallah 16 Nisan’daki halk oylamasında da hem Milliyetçi Hareket Partisi hem AK Parti hem de devletin bekasını düşünen tüm seçmenlerin evet oyu kullanacaklarına inanıyoruz. 17 Nisan sabahında güçlü Türkiye, Büyük Türkiye, güçlü bir yürütmeye sahip olan bir Türkiye’ye uyanacağımıza inanıyoruz” dedi.

“MESELE VATAN OLUNCA PARTİLERİN HÜKMÜ YOKTUR”

Anayasa değişikliği paketinin hazırlanması süreciyle birlikte başlayan 15 Temmuz darbe girişimi ile ortak paydada AK Parti’ye omuz veren ve eleştirilerin hedefinde olan MHP’nin anayasa değişikliği paketine verdiği desteğin siyasi bir amaç olmadığını dile getiren MHP İl Başkanı Mehmet Karagöz ise; “Sayın başkanın da ifade ettiği gibi Türkiye’de siyasi anlamda yaşanan sistem karmaşasının ortadan kaldırılması için anayasa değişikliğine ihtiyaç vardı. Bu noktada yürütülen çalışmaların sonucunda da 16 Nisan’da yapılacak referandum ile ülkenin kaderine yön verilecek. MHP’liler olarak bugüne kadar vatan uğruna can verip can aldık, mahkemelerde yargılandık ama vatana, millete, bayrağa, ezana el ve dil uzatanların her zaman karşısında durmaya devam ettik. Vatan, millet, bayrak ve ezanımız için önemli olan anayasa değişikliği paketinin referandum sonunda da hayra vesile olmasını temenni ediyoruz. Mesele vatan olunca partilerin bir hükmü yoktur. Temennimiz 16 Nisan’a kadar sürecek olan referandum çalışmalarının kazasız belasız bir şekilde güzelliklerle sonuca ulaşmasından yanadır” diye konuştu.

Her iki başkanın birbirleri ile olan yakın ilişkileri ve samimi paylaşımları objektiflere de yansıdı.