Akgönül, iftar ve sahur öğünlerinin dengeli ve yeterli olmasının sağlık açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte, oruç tutan bireylerin sağlıklı bir şekilde bu dönemi geçirmeleri için dikkat etmeleri gereken noktalar vardır. Özellikle bu süreçte iki ana öğün yapılacağı için bu öğünlerde yeterli ve dengeli beslenmek önem kazanmaktadır. Bu öğünlerde protein, karbonhidrat, yağ ve lif içeriğinin dengeli bir şekilde sağlanmalıdır.”

İFTARDA KISA SÜRE YEMEK YEMEYE ARA VERMEK SİNDİRİME YARDIMCI OLUR

“İftarda hızlı ve aşırı yemek tüketimi sindirim sorunlarına yol açabilmektedir. Bu öğünde hafif bir çorba ile başlanarak kısa bir ara verilmesi vücudun dinlenmesine yardımcı olur ve sindirim kolaylığı sağlar. Aranın ardandan protein, karbonhidrat, yağ ve lif içeriği zengin  ve dengeli bir öğün yapılmalıdır.”

UZUN SÜRELİ TOKLUK İÇİN SAHURDA LİFLİ GIDALAR İHMAL EDİLMEMELİ

“ Sahurda ise uzun süre tok kalabilmek için lif içeriği yüksek gıdalar tercih edildiği takdirde ramazan ayında sık yaşanan kabızlık probleminin de azalması sağlanır.Bu öğünde yoğurt,kefir gibi süt ürünlerine ve ceviz,badem gibi sağlıklı yağ kaynağı olan besinlere de yer verilmelidir.”

RAMAZAN AYINDA SU TÜKETİMİNE DİKKAT

Ayrıca oruç tutan bireyler iftar ve sahur arasında yeterli miktarda su tüketimini ihmal etmemelidir.En az 8-10 bardak su tüketimi vücudun sıvı dengesini sağlamaya yardımcı olacaktır. Tüketilmesi gereken su miktarını kısa sürede hızlıca içmek yerine iftar ve sahur arasında az miktarla tamamlamak mineral kaybını önleyecektir.

RAMAZAN AYINDA DA PORSİYON KONTROLÜ ÖNEMLİ

Son olarak, Ramazan ayında sağlıklı beslenme alışkanlıklarının sürdürülmesi için porsiyon kontrolünün önemine de değinen Akgönül, dengeli bir beslenme düzeninin kilo kontrolü ve genel sağlık açısından büyük önem taşıdığını hatırlattı.

Eber Gölü’nün kurtarılması için bir araya geldiler Eber Gölü’nün kurtarılması için bir araya geldiler

Özel Fuar Hastanesi olarak Ramazan ayında da sağlıklı beslenme konusunda bilinçli tercihler yapılması için danışmanlık hizmeti sunduklarını belirten Uzm. Dyt. İrem Akgönül, bu süreçte beslenme ve diyet konusunda her türlü sorunun çözümü için hastaların yanında olduklarını ifade etti.