Uysal Anahaber Gazetesi spor muhabirine yaptığı açıklamada, halen  kick boks, muay thai ve kung fu gruplarını çalıştırdığını söyledi.Bu yıl toplamda 150 civarında sporcuya ders verdiğini ve bu spora büyük ilgi olduğunu belirten Uysal, şöyle konuştu:"Ben Afyonluyum ve buradaki gençlere ders veriyorum. Önce 15-20 öğrenciyle başladık ve Afyonkarahisar'daki gençlerimiz ilgi gösterdikçe şampiyonluklara katıldık. Bu ilgi daha çok öğrencilerin şampiyonalara katılmasıyla oldu. Türkiye başta olmak üzere, birçok şampiyonluğumuz oldu."

"SORUNLU GENÇLER ÇOK BAŞARILI OLDU"

Spor faaliyetleri sırasında okullarda disiplin sorunu olan öğrencileri topluma kazandırmayı hedeflediğini ve okul yönetimiyle bu çerçevede işbirliği yaptığını kaydeden Uysal, disiplin sorunu olan öğrencilerin, aldıkları spor eğitiminin ardından büyük başarılara imza attığını söyledi.

Destek verdiği öğrencilerin hem sporda hem de derslerinde başarılı olduğunu anlatan Uysal, şunları kaydetti:"Ben buraya ilk geldiğimde yaptığım spor halk arasında, sıra dışı ve tehlikeli bir spor olarak biliniyordu."Bugüne kadar 100’ün üzerinde gence ders verdiğini açıklayan Uysal, gençlerin hemen hemen hepsini tanıdığını ve boşta olan gençleri sporla tanıştırarak, topluma yeniden kazandırmak istediğini vurguladı.Özellikle boşta gezen ve okumayan gençler üzerinde durduğunu kaydeden Uysal, şöyle konuştu:
"Amacımız burada gençlere sadece spor yaptırmak değil. Özellikle eğitimden uzak duran gençlerimizle ilgilenip, onları yeniden eğitime yöneltmeyi amaçlıyorum. Kendini geliştirip, eğitimine yönelen gençlerimiz, hem sporda hem de eğitimde başarıyı buluyor. Okul okumaktan uzak duranları bile, açıköğretim liselerine yönlendirip ikna etmeye çalışıyoruz. Lise mezunu olan öğrencilerimizi, bu kez de dershanelere gönderiyoruz ve okumalarının devamını sağlamaya çalışıyoruz. Bazılarının da beden eğitimi hazırlık kurslarına gitmesini sağlıyoruz." Gerek maddi gerekse manevi destek beklediklerini belirten Uysal bazen çalışmalarda 10 eldiveni 45 sporcunun giydiğini ve sıkıntılarını anlattı. 

10 ÇİFT ELDİVENİ 45 SPORCU KULLANIYOR”

Milli sporcu Batuhan Talipoğlun’u karşılıksız olarak şampiyonaya hazırlayan Musa Uysal ellerindeki imkanların çok kısıtlı olduğuna dikkat çekerek, "Elimizdeki imkanlar çok kısıtlı. İdarecilerimiz engel mi oluyor diye sorarsanız? Bilemiyorum. Onların önünün tıkalı olmadığına, ellerinde imkan olsa bizlere faydaları olacağına inanıyorum. Bizde sporcu sayısı çok az, katılım ve gelen öğrenci sayısı oldukça az. Bir antrenmanda 50 öğrenci geliyor. Ama maalesef biz bu salona sığamıyoruz. Spor araç ve gereçlerimiz yeterli değil. 10 çift boks eldivenini 45 sporcu kullanıyoruz. Batuhan kardeşimiz Türkiye Şampiyonu olarak ülkemizi Avrupa şampiyonasında temsil edecek. Ama üzücü olan şu; hangi kurum, kuruluşta veya resmi bir yerde bu arkadaşımızın Avrupa Şampiyonasına gittiğini bilen yok veya gel arkadaşım sen böyle güzel bir iş yaparak ülkemizi temsil ediyorsun bir nebzede bizim katkımız olsun diyen resmi bir kurum veya bir şirket de yoktur. Kimsenin haberi yok bu delikanlı sporcumuzun gittiğinden. Sporcuya Türkiye sahip çıkmadığı için Türkiye’den sporcu maalesef çıkamıyor" şeklinde konuştu

Batuhan Talipoğlu destek istedi

DÖVÜŞ sporu Muay Thai'da Avrupa ve Dünya 3'üncülüğü elde ederek Türkiye'ye bronz madalya kazandıran milli sporcu Batuhan Talipoğlu, Avrupa veya dünya şampiyonu olmak için destek istedi.

10 yıldır kick boks ile Muay Thai dövüş sporları ile ilgilenen milli sporcu, Muay Thai'de 2015 Avrupa 3'üncüsü oldu ve Türkiye'ye bronz madalya kazandırdı. Türkiye ikinciliği ve üçüncülüğü dahil toplamda 17 madalyası bulunan Talipoğlu, bireysel sporlarla ilgilenenlere yeterince destek verilmediğini söyledi. Bazı şampiyonalara katılmak için cebinden para harcadığını belirten Talipoğlu, kendisine destek çıkılması halinde Avrupa ve dünyada önemli başarılara imza atacağını savundu. 

Mayıs ayında programı belirlenecek Avrupa Şampiyonası'na katılmak için çok sıkı bir şekilde antrenman yaptığını kaydeden Talipoğlu "Çalışan birçok sporcu arkadaşım var. Benim gibi bireysel spor yapanlara yeterince destek olunmuyor. Bu sene yapılacak olan kick boks ve Muay Thai şampiyonalarına katılacağım. Bu şampiyonlara katılımların birçoğunu cebimden karşılıyorum. Destek olunması halinde Avrupa üçüncüsü değil Avrupa şampiyonu hatta dünya şampiyonu dahi oluruz. Yeter ki imkan sağlansın" diye konuştu.

"Birçok yetenek kayboluyor"

Batuhan Talipoğlunun hocası Musa Uysal  ise destek bulamadıkları için birçok amatör yeteneği kaybettiklerini söyledi. Uysal, "Amatör sporda en büyük sıkıntımız, destek bulamıyoruz. Bundan dolayı da amatör sporu ileri taşıma şansımız olmuyor. Böylece birçok yetenek kaybolup gidiyor. Çünkü sporcu arkadaşlarımın çoğu ya fabrikalarda işçi ya da öğrenci. Zaten zor şartlar altında çalışıyorlar. Müsabakalara da giderleri karşılayamadıkları için gidemiyorlar. Bir yıllık emekleri de boşa gitmiş oluyor. Hevesi kırılan yetenekli sporcuların milli sporcu olması gerekirken, kaybolup gidiyor. Başta ilimizin önde gelenleri  ve  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzün bu anlamda yetenekli sporculara destek olmasını istiyoruz" dedi.