Güvenlik güçleri ve diğer kurumlarla birlikte 08-09 Eylül tarihlerinde Sultandağı ilçesinde 9 ve Sinanpaşa İlçesinde 2 içkili umuma açık yerde yapılan arama ve kontrollerde; 

2 tabanca, 4 şarjör, içimlik kağıda sarılı vaziyette 1,6 gram Bonzai uyuşturucu madde ele geçirildi.  Şahıs hakkında “kullanmak amacıyla uyuşturucu ve uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak” suçundan adli işlem başlatıldı. Ayrıca; Gazino otoparkında bulunan 2 araçta şoför koltuğu altına gizlenen bıçak ele geçirildi ve şüpheliler hakkında adli işlem başlatıldı.

Pavyon ruhsatı olan 6 işletmede konsomatris olarak bulunan kadınların kimlik bildirimleri yapılmadığından 1774 Sayılı Kanuna Muhalefetten, 1 içkili lokantada ise konsomatris çalıştırdığından İşyeri Açma ve Çalıştırma Yönetmeliği 36’ncı maddesine göre Mülki Makamlara gönderilmek üzere 7 işletme hakkında tutanak tanzim edildi. 

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce 6 işletmeye 5996 Sayılı Kanun’un 41/a bendi gereğince hijyen şartlarını yerine getirmediğinden toplam 19.245 TL para cezası uygulandı. 

Defterdarlıkça 9  işletmeye fatura, fiş, adisyon, vergi levhası kontrolünde Vergi Usul Kanununa Muhalefetten 8.610 TL. para cezası uygulandı. 

Halk Sağlığı Müdürlüğünce 7 işletme ve 13 şahsa 4207 Sayılı Tütün Mamüllerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Kanun kapsamında işlem yapıldı ve toplam 43.650 TL para cezası uygulandı. 

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğünce SGK kaydı bulunmayan 57 çalışan için 9 işletmeye 202.635 TL. para cezası uygulandı. 

Yapılan kontrollerde Defterdarlık, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü tarafından toplam 274 140 TL para cezası uygulandı. 

Ayrıca 1774 sayılı Kimlik Bildirim Kanunundan 4 şahsa idari işlem yapılmış, 1 yabancı uyruklu şahsa kaçak çalışmaktan tutanak tutulmuş, arama ve kontroller sırasında ele geçirilen 2 adet tabanca ve 4 adet şarjörle ilgili olarak 18 yaşından küçük 1 şahıs ile işletme mesul müdürü hakkında gerekli yasal işlem yapıldı. 

Uygulamalar esnasında 580 şahıs ve 156 aracın kontrolü ve sorgulamaları yapıldı.