Uluçay, “Çölyak hastaları için fırın ve satış noktaları açılacak”

AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Hüseyin Ceylan Uluçay çölyak hastaları ve aileleriyle sabah kahvaltısı programında bir araya geldi. Burada konuşan Uluçay, “Çölyak hastaları için fırın ve satış noktaları açacağız, ayrıca belediyede de çölyak hastalarımızın istihdamı için kontenjan ayıracağım” dedi.

Sukay Tesisleri yeni sezona hazırlanıyor Sukay Tesisleri yeni sezona hazırlanıyor

AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Hüseyin Ceylan Uluçay çölyak hastaları ve aileleriyle sabah kahvaltısı programında bir araya geldi. Uluçay’a programda il yönetim kurulu üyeleri ve teşkilat mensupları eşlik ederken, çölyak hastası vatandaşlarda yoğun katılım sağladılar.

“35 çeşit glutensiz gıda aylık olarak çölyak hastalarına ulaştırılacak”

Çölyak hastaları ile ilgili projelerini hemşehrileri ile paylaşan Uluçay, “Öncelikle belirtmek isterim ki tüm hemşehrilerimin dertlerine deva olacak, sizlerin yaşam kalitesini yükseltecek projelerimizi hazırlamak ve hayata geçirmek bizim en temel görevimiz. Yaptığımız çalışmalar neticesinde, Afyonkarahisar’ımızda toplamda 237 hemşehrimin çölyak hastası olduğunu tespit ettik. Sizlerin yeme içme noktasındaki tüketim hassasiyetinizin farkındayız. Bu kapsamda sosyal sorumluluk projelerimiz arasında yer alan çölyak hastalarımıza aylık gıda desteklerimizle bir nebze olsun destek olacağız. Çölyak hastalarımıza 35 çeşitten oluşan ve glutensiz gıda içeren paketleri aylık olarak ulaştıracağız. Çölyak hastalarımız için verilen gıdaların çeşitliliğinin artırılması yönünde çalışmalarımızı hızlandıracağız. Ayrıca glutensiz gıdaların süresinin uzatılacağı yönündeki çalışmamızı da hizmetinize sunacağız. Düzenli bir şekilde aylık paketlerimizi size ulaştırarak, sağlıklı yaşamı desteklemek noktasında elimizden gelenin fazlasını yapacağız” dedi.

“Çölyak hastalarına satış noktası ve fırın açılacak, belediyede istihdam sağlanacak”

Konuşmasına şöyle devam Uluçay, “Burada belirtmek istediğim en önemli husus ise sizlerle istişarelerimiz sonucunda çölyak hastalarımız için glutensiz gıdaların satışının yapılacağı noktalar açacağız. Bunun yanında yine sizler için glutensiz gıdaların üretiminin yapılacağı bir fırın yapacağız. Tüm bunların yanında çölyak hastalarımızın istihdamını artırmak için belediyemizde ayrıca bir kontenjan ayıracağımın sözünü de şimdiden sizlere veriyorum. Rabbim sizlere mahçup olmadan hizmet etmeyi nasip etsin, programımıza bu denli yoğun katılım sağladığınız içinde her birinize ayrı ayrı teşekkür ederim” dedi.