Sandıktan çıkacak olan sonucun Türkiye ve mazlumlar için güzel bir sonuç olacağına inandığını söyledi.

Türkiye için önemli bir süreç olarak ifade edilen anayasa değişikliği referandum oylaması kapsamında Belediye Başkanı Burhanettin Çoban eşi Emine Çoban ile birlikte Hoca Ahmet Yesevi Ortaokulu’nda kurulan 2123 nolu sandıkta oyunu kullandı. Sandık başında görevli personellere kolaylıklar dileyerek kabinde oyunu kullanan Çoban çifti oy kullanma işlemi sonrasında Başkan Çoban basın mensuplarına değerlendirmede bulundu. 

“HALKIN İRADESİNDEN DAHA YÜKSEK BİR GÜÇ YOKTUR”

Referanduma ilişkin düşüncelerini paylaşan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban; “Bugün ülkemiz için güzel sonuçlar doğuracağına inandığımız bir halk oylamasında eşimle birlikte oyumuzu kullandık. Öncelikle kabine girerken sonucun ülkemiz için ve bizden umudu olan bizden başka hiç bir yerden yardım geleceği düşüncesi içerisinde olmayan tüm dünya mazlum milletleri için güzel sonuçlar doğurması amacıyla bu duayla içeri girdik oyumuzu kullandık. Akşam 17:00 itibariyle sandıklar açılacak. Öncelikli olarak kazananın evet diyenler veya hayır diyenlerden ziyade demokrasi kazanacak çünkü demokratik ülkelerde halkın iradesinden daha yüksek bir güç yoktur. Halk ne diyorsa ona herkes uyması lazım kabul etmesi lazım. Ben çıkacak sonucun elbette ülkemiz için tüm dünya mazlumları için güzel olacağına inanıyorum ve çok güzel bir sonucun çıkacağına Allah’ın izni ile inanıyorum” dedi. 

“TERÖR ÖRGÜTÜ MENSUPLARI DIŞINDAKİ HERKESİ KUCAKLAMALIYIZ”

Sandıktan çıkacak sonuca herkesin saygı duyması gerektiğinin altını çize Belediye Başkanı Burahanettin Çoban; “Tabii bu sonuç çıktıktan sonra bir şekilde diğer partiler, diğer şahıslar yani benim fikrimde olmayan, bana göre oy kullanmayan diğer partilere ve şahıslara elbette ki bir taşkınlık kesinlikle yapmamamız lazım, onları tahkir etmememiz lazım, onları küçük görmememiz lazım. Farklı görüşten olan o insanlar da PKK ve FETÖ terör örgütü hariç bu ülkenin insanları ve bu ülkeyi onlarda seviyorlar, bayrağa saygılı, vatanımız için güzel sonuçlar çıkmasını onlar da istiyorlar. Dolayısı ile onları dışlamamak lazım, onları da kazanmak lazım, onları da sevmek lazım. Ancak kıstasımız terör örgütü üyesi olmamalarıdır. PKK, FETÖ ve başka bir terör örgütü mensubu olmayan herkesi kucaklayabiliriz ve bağrımıza basabiliriz. Ben inşallah yarın Türkiye’nin çok hızlı bir şekilde güzel geleceğe doğru emin adımlarla ilerleyebileceğine inanıyorum. Çıkacak sonucun hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.