MHP İl Başkanlığı toplantı salonunda gerçekleştirilen basın toplantısı öncesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayan MHP İl Başkanı Mehmet Karagöz, ünlü ozan Aşık Veysel’in de doğum yıldönümünü kutladı. 

“KENTTE YAPILAN GÜZEL ÇALIŞMALAR HOYRATÇA İŞ YAPANLAR NEDENİYLE KÖTÜ HALE DÖNÜŞÜYOR”

MHP İl Başkanı Mehmet Karagöz basın toplantısında özellikle çeşitli nedenlerle başlayan altyapı çalışmaları sırasında yaşanan olumsuzluklara ilişkin tespitlerini basın toplantısı aracılığı ile gündeme getirdi. Karagöz; “İlimizin muhtelif bölgelerinde su, kanalizasyon, doğalgaz ve benzeri işlerin altyapı ve kazı çalışmaları yapılmakta. Şehrin ihtiyaçları açısından da bu çalışmalar yerindedir ve yapılması da lazımdır. Yağışların başlaması ve kış sezonunun yaklaşması nedeniyle müteahhit ve taşeron firmalar da bir an önce işleri bitirmek için çalışmaktadır. Bu güzel çalışmayı hoyratça iş yapan firmalar çirkin hale dönüştürmektedir. İş müfettişleri sanayi, organize sanayi ve fabrikaları sık sık denetleyip işçi sağlığı ve iş güvenliği ile ilgili gereken çalışmaları yapmakta bu çalışmalar da olası kazaların önüne geçmektedir. Ancak bu denetimi mahalle ve sokaklarda ana arter olan yollarda göremiyoruz. Bu sözlerimde alt geçit çalışmalarını kastetmiyorum onlar kendi çapında büyük şantiyeler ve dar alanda çalışma yaptıkları için oralarda gerekli önlemler alınmakta” dedi.

“DİKKATSİZ VE TEDBİRSİZ ÇALIŞMALAR NEDENİYLE VATANDAŞLAR MAĞDURİYET YAŞIYOR”

Kazı yapan firmaların dikkatsiz ve tedbirsiz çalışma yaptıkları için vatandaşların mağduriyet yaşadığına da dikkat çeken MHP İl Başkanı Mehmet Karagöz; “Kazı yapan firmalar dikkatsiz ve tedbirsiz kazı çalışma yaptıkları için elektrik, telefon, su veya kanalizasyon gibi şebeke tesisatlarına zarar vermekteler. Zarar verdikleri tesisatları da belli etmeden gizlice kapatarak geçmekteler. Kendilerine sorulduğunda ise görmediklerini ifade ettiklerini gözlemliyoruz. Bu dikkatsizlik ve tedbirsizlik nedeniyle de evlerde telefon, elektrik ve su şebekelerinin kesilmesinin ardından durumu öğrenen vatandaşlar mağdur olurken TEDAŞ ekipleri de gece geç saatlerde arızayı tespit etmek için yoğun çaba harcamak zorunda kalıyorlar. Birkaç arızaya ben de mesleğim gereği gittiğimde gördüm ki, kazı sırasında kablo yaralanmış, kendi tesisatlarını altından geçirdikten sonra kablonun üzeri kapatılmış. Bu ayıp toprak altında kalmıyor, elektrik veya suyun kesilmesiyle meydana çıkıyor. 10-20 daireli binalar gün boyu elektriksiz telefonsuz veya susuz kalmakta ve mağdur edilmekteler” dedi.

“YETKİLİLERİN YERİNDE DENETİM YAPMALARINI BEKLİYORUM”

Kazı çalışmaları sırasında ikaz ve uyarı levhalarının doğru yapılmaması nedeniyle sokak aralarında araçların zikzak yaparak sıkıntı yaşadığına da dikkat çeken MHP İl Başkanı Mehmet Karagöz; “Firmalar işlerini bitirip gittikten sonra yollarda aşırı dolgu yüzünden tümsekler oluşmakta araçların altı veya oluşan çukurlar nedeniyle lastikleri yarılmakta veya jantları bükülmektedir. Ana arter dediğimiz araçların 70 km hız yapmasına müsaade edilen yollarda dahi 80-10 santimlik yol boyunca kesitler olmakta. Araçlarda hasarlar oluşturan olumsuz tablonun önüne geçmek için, insanlarımızın sinir katsayılarını azaltmak için çalışan personellerin düzgün bir şekilde iş sağlığı ve iş güvenliği eğitimi almalarını tavsiye ediyorum. Yetkililer tarafından yerinde denetimlerin yapılmasını da ayrıca bekliyorum” diye konuştu.

“İSLAM DAVASI İÇİN ÇALIŞAN TÜRK MİLLETİ BU OYUNU BOZAR”

Basın toplantısında ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan Basından Sorumlu MHP İl Başkan Yardımcısı Mehmet Kocacan’da önemli değerlendirmelerde bulundu. Kocacan; “Türkiye uyguladığı akıllı politikalarla nasıl bir devlet olduğunu gösterdi. Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin ve Milliyetçi Hareketin sayesinde Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan olduğundan fazla kuvvetlice konuşuyor. Bu durum hem Türk Devletine, Ortadoğu bölgesinde yapacaklarını yaptırıyor kurulan kıytırık Kürt devletini adamdan saymıyor hem de PKK'ya artık hiçbir şekilde taviz vermiyor. Bu durum sihirli bir elin iş başında olduğunu gösteriyor. Barzani ve çetesi yaşadıklarıyla şaşkın bir ördeğe döndü. Bu da herkese doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Anlayamayanlar şu olaylara ve tarihlere baksınlar neler olup bitiyor. Türkiye'yi karıştırmak için çalışanlar şimdi de yaptıklarıyla alıştıkları uşaklık mesleğini daha da ileri götürenler içinde bulunduğu durumda Türkiye'yi yalnız bırakmaya çalışanlar bize karşı kurulan tuzakta üstlerine düşeni çok iyi yapıyorlar. Allah'ın kulu değil de o devletlerin kölesi oluyorlar. Bize karşı kurulan bu büyük tezgahın içinde tezgahtar olanlar, başka devletlerin emrinde kul, köle olarak bulunan bu nasipsizler kurguladıkları bu hain planlar, onların emrinde olmaya kalkanlar, bu köleliklerini sonuna kadar götüremeyeceklerdir. Çünkü Allahu ekber diyen, Allah'ın emrinde Türk-İslam davası için çalışan ülkücüler ve Türk Milleti bize karşı oynanan bu oyunları bozacaktır” dedi. 

“TÜRKİYE’Yİ BÖLME NİYETİ OLANLARA ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

“Her yanıyla, en başta kafa bağımlılığı altında olan biri ve birileri kalkıp da bağımsızlıktan söz ediyorsa, yanlış yapıyor, ortalığı karıştırmaya çalışıyor demektir” diyerek sözlerini sürdüren Mehmet Kocacan; “Asla ve kata buna izin verilmeyecektir. Çünkü yuları başkasının elinde olanlar 'ben yaptım oldu" diyemezler. Kurdukları gecekondunun mühendisliğini ve teknisyenliğini Amerika saklanarak İsrail ise açıktan belli ettiler. Bu iki aklına eseni yapan devletler her şeyi normal olarak karşılayıp bu gecekonducuların yanında biri açıktan diğeri gizli kapaklı olarak yer aldılar. Dünyanın süper gücü olarak bilinen devlet önce gizli olarak bunları destekledi ama yaşanan gerçeklerle bu insanlar salyangozlar gibi kendilerini kabukların içine çektiler. Diğeri ise yanlarında olduğunu açıkladı. Böylece Barzani bu kafirlerin verdikleri silahlara ve güvene dayanarak hayatının hatasını yaptı ve devlet dedikleri kumdan kalelerini kurdular. Bunu herkese ilan ettiler. Ama bunları İsrail haricinde desteklediğini açıklayan devlet olmadı. Dünyaya yön verdiğini düşünen ABD gündemi değiştirmek, olayları saptırmak için FETÖ artığı bir hainin iadesini ve kullandığı telefonu istemiştir. Buna karşılık Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, ‘Darbecileri Türkiye'ye vermeyen ABD kala kala telefona mı kalmış, gözü telefona mı takılmıştır? Madem telefon bu kadar değerlidir, o zaman verin hain Gülen'i alın telefonunuzu’ demiştir. Türkiye’yi çeşitli isimler altında oluşturulan terör örgütleri ile bölmeye ve kendileri için 4’üncü kanton bölge oluşturmaya niyeti olanlara asla müsaade etmeyiz, devletimizin de her zaman yanında oluruz” diye konuştu.