TOBB Afyonkarahisar Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir araya geldi.
Bir kafede düzenlenen programa Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun eşi Hatice Eroğlu, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ferda Öztürk ve çok sayıda girişimci kadın katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan TOBB Afyonkarahisar Kadın Girişimciler Komitesi Başkanı Berna Tokman,  8 Mart Dünya Kadınlar Gününde farkındalığın önemine değindi.

Daha güçlü bir Türkiye için erkek ve kadının bir birlerini tamamlamaları ve karşılıklı saygıyla ilerlemesi gerektiğini dikkat çeken Tokman, şöyle konuştu:
“TOBB Kadın Girişimciler Kurulu olarak ülkemizdeki kadın girişimci potansiyeli nitelik ve nicelik bakımından geliştirilmesi ve daha donanımlı hale getirilmesi amacılıyla çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Kadın Girişimciler Kurulu Türkiye’nin en büyük kadın girişimci ağına sahip bir sivil toplum örgütüdür. 10 yıl önce kurulduk ve bu süre zarfında çok büyük gelişmeler yaşadık. Ve hali hazırda üye sayımız 1 buçuk milyona ulaştı. Özelliklede son 5 yılda kadınların sahip olduğu işletme sayısı hızla artmıştır. Ancak yaşam standardı ve motivasyon için sunulan imkanlar da büyük önem taşımaktadır.”

“Biz elimizden gelen bütün desteği vermeye hazırız”

Tokman, Ekonomik Kalkınma ve İş birliği Örgütünün son verilerine göre, Türkiye’deki kadınların 6 saati ev işleriyle uğraştıklarını belirtti. ‘Bu verilere göre ülkemiz Dünya’da birinci sırada’ diyen Tokman, “Yine OECD’nin araştırmasına göre, kadın erkek ücret eşitsizliğinde de Türkiye ilk sıralarda yer almaktadır. Kadınlar aynı işi yaptıkları erkek meslektaşlarına göre yüzde 20.1 daha az kazanç elde ediyor. Bu oranların düzeltilmesi için bütün kadınların ellerinden geleni yapması lazım. Biz TOBB Kadın Girişimciler Kurulu olarak elimizden gelen bütün adımı atmaya hazırız. Tüm iş dünyası ve sivil toplum örgütlerinden de aynı desteği bekliyoruz.”dedi.

“Anneliklerini de kariyerlerini de becerirler”

Türk-İş Dünyasının kadın rolüne her zaman inandığını vurgulayan Tokman, sözlerini şöyle sürdürdü: “ Kadın eli değmeden büyümek imkansızdır. Bundan dolayı TOBB bünyesinde kurulan Kadın Girişimciler Kuruluna çok büyük iş düşüyor. Türkiye ekonomisi Dünya ekonomileri arasına girecekse, bu ancak kadın eliyle gerçekleşir. Türk kadınlarımız öyle güçlüdür ki, evlerini de yönetirler, iş yerlerini de anneliklerini de ve kariyerlerini becerirler. Kadınlara şiddet olaylarının son bulduğu ve sosyal hayatta aktif rol aldığı bir dünya istiyoruz. TOBB Afyonkarahisar Kadın Girişimciler Kurulu olarak, kadınlarımızın yönetimin ve ekonominin her aşamasında daha çok temsil edildiği, hak ve eşitlik adına ortak bilincin oluştuğu bir dünya umuduyla tüm kadınlarımızın anlamlı gününü kutluyorum.”

AK Parti Milletvekili Hatice Dudu Özkal da TOBB Afyonkarahisar Kadın Girişimciler Kurulunun düzenlediği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğine katılmaktan son derece mutlu olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından KOSGEP’den destek alarak işletme sahibi olan genç girişimcilere TOBB Afyonkarahisar Kadın Girişimciler Kurulu tarafından plaketleri protokol tarafından takdim edildi.