Afyon futbolunun efsane isimlerinden olan Turan Saltuk, Muhsin Can İsmail Yeşilçay ile İsmail Aladaş anahaber’e özel açıklamalarda bulunarak Türk futbolundaki gelişmeleri hayretle izlediğini belirttiler. Afyonspor’un 3. Ligde mücadele ettiğini, bu sayede bir çok ünlü futbolcuyu canlı olarak izleme fırsatı elde ettiklerini ifade eden üç spor adamı, geçen süre zarfında Afyonkarahisar’daki futbolun her geçen gün biraz daha geriye gittiğini dile getirdiler. 

Aradan geçen yıllara rağmen, Afyon futbolunun aşama kaydedememesinin nedenlerinin iyi araştırılması gerektiğini belirten Afyon futbolunun efsane isimlerinden olan Turan Saltık, İsmail Yeşilçay ile İsmail Aladaş, “90’lı yıllarda Afyon’da, futbol üst düzeydeydi. Afyonkarahisar, bugün bakıldığı vakit, eğitim, kültür ve ekonomi olarak kendisini büyük ölçüde geliştirdi, fakat spor için aynı durumdan söz etmek mümkün değil. 20 yıl önceki futbol, bugünkü durumundan çok daha iyi ise burada bir çelişki olduğu aşikârdır. Afyonkarahisar futbolunun gelişememesi önünde engel olduğu apaçık ortada; fakat futbolun gelişmesi önündeki engellerin ne olduğunu araştırdığınız vakit, ortaya somut bir veri çıkmıyor. Bizler, Afyon’u ve Afyon futbolunu sevenler olarak, bu sorunun temelini araştırıp, bulmalı ve çözmek için çaba sarf etmeliyiz.” dediler. 

Futbol dışında bazı spor dallarında büyük başarılar elde edildiğini, bu durumun da umut verici olduğunu hatırlatan spor adamları, “20 yıl öncesinden kötü durumda olmamız, çok da karamsar olmamız anlamına gelmiyor. Bugün kayak ve atletizm de, Türkiye çapında başarılar elde edebilecek bir seviyeye ulaşıyorsak, futbolda da aynı başarıları elde etmemek için önümüzde hiçbir engel olmadığının bilincinde olmamız gerekiyor. Fakat bu başarının elde edilmesi, sadece inanmakla da olmuyor, bunun için kenetlenmek, birbirimizi desteklemek, birbirimize katkı sağlamamız gerekiyor.” diye konuştular.