Afyonkarahisar süper ligde küme düşme potasında kurtulmak için mücadele veren Tınaztepe Belediyespor, 10. hafta maçında konuk ettiği ligin iddialı takımlarından Dinar Belediyespor’u 3-2 yenerek kümede kalma umutlarını sürdürmeye devam etti.. Galibiyeti değerlendiren başarılı yönetici Ali Ortatepe “Olmak ya da olmamak maçına çıktık. Bir hafta boyunca bu maçın önemini futbolcularımızla konuşmuştuk. Bu maçı kaybettiğimiz takdirde bu işin yüzde 70 biteceğini söylemiştim. Bir hafta boyunca inanılmaz bir şekilde bu maça konsantre olduk. Maçta da taraflı tarafsız herkesin takdirini toplayarak çok farklı kazanacağımız bir maçı kazanma ve kaybetme stresi ile birlikte 3-2 kazanarak yola devam dedik” dedi.

“Bu maçın önemini gösterdiler”

Galip geldikleri için çok mutlu olduklarını söyleyen ve oyuncularından övgü dolu sözlerle bahseden başarılı yönetici Ali Ortatepe, “Cesur yürekli oyuncularım bu işin bitmediğini ve bitti demeden bu işin bitmediğini bir kez daha spor kamuoyuna gösterdiler. İlk yarının bitimine son iki maçımız kaldı ve Demirspor maçından da boş dönmeyerek alacağımız puan ve puanlarla yolumuza devam etmek istiyoruz. Müthiş bir mücadele örneği gösteren oyuncularımı canı gönülden kutluyorum. İnşallah İhsaniye maçında da aynı güzellikleri yaşayıp Tınaztepespor’u kümede bırakacağımızı inanıyorum” ifadelerini kullandı.

“Hedefimiz 2 haftada 6 puan”

Düşme potasında yer alan rakiplerinin kaybettiği haftada kazanmanın önemine vurgu yapan Ortatepe, “Yavaş yavaş alt sıraların durumu şekillenmeye başladı. Bizim amacımız geride kalan son iki maçta hedef 6  puan almak. Ama bu 6 puanın alabildiğimizi alıp ilk yarıyı iyi bir yerde bitirmek istiyoruz. Ligin üst sıralarındaki takımlarından aldığımız puanlarla barajı biraz düşürmüş olduk. Tahminime göre baraj 25-26 arasında olacak. İnşallah bunu da alabilecek güçteyiz. Benim oyuncularım bu inanç ve özverileri ile oynamaya devam ederse ve tüm paydaşlarla birlik beraberlik içinde olduğumuz sürece bu işi başaracağız. Haftalardır bu takım düşer diyenlere cevabı sezon sonu vereceğiz” diyerek sözlerini noktaladı.