Afyonkarahisar OSB Rahmiye Sare Palalı Teknik Kolej’de 3. Bahar Şenlikleri başladı. Şenlikler kapsamında düzenlenen Yüksek Sadakat Grubunun konseriyle öğrenciler gönüllerinde eğlendiler.

OSB Özel Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji okul idaresi tarafından öğrencilerin eğitimin yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif alanda da gelişmelerini sağlamak amacıyla yürütülen çalışmalara 3 gün sürecek olan 3. Bahar Şenlikleri’ de eklenince okul bahçesinde keyifli anlar ortaya çıktı. Okul bahçesinde organize edilen şenliklerde karaoke, müzik, tırmanma duvarı gibi eğlence aletlerinin yer aldığı aktiviteler yer aldı.

Afyonkarahisar OSB Özel Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Palalı, okulun seneye ilk mezunlarını vereceğini belirtti.

Mezun olan öğrencilerin sanayi bölgelerinde teknik eleman olarak iş hayatına başlayacaklarını ifade eden Palalı, şöyle konuştu:

“Üretime çok büyük katkıları olacağını düşüyorum. Yine bir kısım öğrencilerimizin üniversite hayatları başlayacaktır. Yine çeşitli kurslarımızla Afyonkarahisar’ın eğitim çıtasını yukarılara çekmek için büyük gayretler içerisindeyiz. Aile olarak, eğitim camiasına katkı sunmaya devam edeceğiz.”

“Öğrencilerimize okulu daha çok sevdirmek istedik”

OSB Özel Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji Kurucusu Önder Artuk da 3. Bahar Şenliklerinde Yüksek Sadakat Grubunun kendilerini onurlandırdığını ifade ederek, “Çocuklarımız ve öğrencilerimiz bu grubu tanıyarak, kendilerine olan özgüvenleri artsın istiyoruz. Öğrencilerimiz okullarını sadece ders yönüyle değil, güzel vakit geçirilen ve eğlenilen yerler olduğunu göstermek istedik. Yani onlara okulu daha çok sevdirmek istedik.” dedi.

Tarih Öğretmeni Çiğdem Akan da 3. Bahar Şenliklerinin çok güzel geçtiğine dikkat çekerek, “Geleneksel bahar şenliklerimizde hem öğrencilerimiz hem de öğretmenlerimize motivasyon oluyor. Yine eğlence, kaynaşma oluyor. Organizasyonu düzenleyenlere teşekkür ediyoruz.”

“Her şarkımıza klip çekiyoruz”

Yüksek Sadakat Grubunun Solisti Kenan Vural, Afyonkarahisar’da verecekleri konser sadece öğrencilere yönelik olmayacağını kaydetti. 4 albüm ve single çalışmalarından parçalar seslendireceklerini aktaran Vural, “ Şarkı repertuar listemizde değişiklikler yapma lüksümüz var. Biz kendi hissiyatımıza göre şarkılarımızı belirliyoruz. Kimi zaman hit şarkıların altında kalan şarkılarımız oluyor. Bunları da insanlara ulaştırmak istiyoruz. Ama her şarkımıza klip çekiyoruz. O şarkılarda radyolarda, televizyonlar da kendilerine yer bulamıyorlar ama. Biz bir akış içerisinde şarkılarımıza da adil davranıyoruz.  Bir süredir aynı şarkları çalıyoruz.”

 

“Yeni albüm 2018’de akustik şarklardan oluşacak”

Bas Gitarist Kutlu Özmakineci, Afyonkarahisar’da bulunmaktan dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti. Afyonkarahisar’da birkaç kez konser düzenlediklerini aktaran Özmakineci, şunları kaydetti:

“Daha önceleri kapalı ortamlarda konserlerimiz olmuştu fakat ilk defa bir okul konseri veriyoruz. Kültürel ve sanatsal fikirlerimizi bir adım öne götürebilirsek ne mutlu bizlere. Bu ölçüde de misyonumuzu başarmış olacağız. 2018 yılında bir albüm çalışmamız olacak. Oda yeni şarkılardan değil, şarkılarımızın akustik versiyonlarından olacak.”

“Neden hoşlanıyorlarsa peşinden koşsunlar”

Gitarist Serkan Özgen de öğrencilere ve gençlere hayatta neden hoşlanıyorlarsa onların peşinden koşmalarını tavsiye etti. Öncelikle içerlerindeki potansiyelin farkına varmalarını isteyen Özgen, “Onu geliştirmek içinde elinden ne geliyorsa yapsın ama çalışsınlar. Önemli olan çalışmak ve sevmektir. Sabırla akabinde zaten otomatik olarak gerisi geliyor.” diye konuştu.