Geleneksel olan asker uğurlama töreninde yakınları tarafından işlenen yazmaları takan 40 asker adayı, belde meydanında tek tek büyüklerinin elini öpüp helallik aldı. Taşoluk Beldesindeki asker uğurlama törenlerinde de hem hüzün hem mutluluk bir arada yaşandı. 40 asker adayının toplandığı belde meydanında askere gidecekler için dualar edildi. Askerler adına bir konuşma gerçekleştiren Esat Keyikpınar, tüm askerler adına belde halkından ve ailelerinden helallik istedi. Tüm belde halkının katıldığı uğurlama töreninde askerler zaman zaman aileleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi. 

“En kısa zamanda ailenize kavuşun”

Daha sonra bir konuşmada Belediye Başkanı Murat Öner gerçekleştirdi. Başkan Öner, “Önce Vatan demenin gururunu yaşayan ve bizlere yaşatan genç kardeşlerimizle bir araya geldik. Allah'a emanet olun; Taşoluklular ve tüm vatan sizlere minnettardır. Hepinize askerlik görevleriniz de başarı ve en kısa zamanda ailelerine kavuşmanızı diliyorum.”

Asker adayları şehit annesinin elini öptü

Meydanda gerçekleşen törenin ardından asker adayları Şehit İsmail Yetişkin ve Şehit Yunus Emre Aral’ın mezarını ziyaret etti. Mezarlık ziyaretinde Şehit Uzm. Çvş. Yunus Emre Aral’ın annesiyle karşılaşan asker adayları tek tek şehit annesinin elini öptü. Şehit annesinde de helallik isteyen askerler, burada şehitler için dua etti. Şehit annesi Kıymet Aral burada askerler ve şehit oğlu için dua ederken duygu doygu dolu anlar yaşandı.