Afyonkarahisar Fuar alanındaki süs tavukları görsel müzayedesine Türkiye’nin 81 ilinden katılımcılar yer aldı. 
Afyonkarahisar Süs Tavukları Derneği Başkanı Özcan Çakır, derneğin 2015 yılından beri faaliyet içerisinde olduğunu ifade etti.

Süs Tavuklarını Afyonkarahisar’da daha geniş ortamlara yaymak için çalıştıklarını aktaran Çakır, şöyle konuştu: “Bugün burada süs tavukları için görsel bir müzayede yapıyoruz. Türkiye’nin her şehrinden katılımcılarımız var. Değişik ırklardan süs tavuklarını burada sergileniyor. Yarışma gibi düşünün. Yine dernekler arasında açık artırma usulü de satışlar yapılıyor.”

Çakır, süs tavuklarının cinslerinin yerli ve yabancı olmak üzere iki ayrıldığını kaydetti. Türlerin çok geniş olduğunu belirten Çakır, “Yerli ırk olarak İspenç var. Yine brahma, fizan, viyandor ve süseks çeşitlerimiz var. Pek çok çeşidimiz var ve saymakla bitmez. Süs tavukçuluğu Afyonkarahisar ve Türkiye’de çok yaygınlaşıyor. Geçen yıl da görsel müzayedemiz vardı. Bugünkü katılım gerçekten çok yüksek seviyede.” dedi.

“Stres atıyoruz”

 Süs tavukçuluğunun ayrı bir sevgi ve hobi olduğuna dikkat çeken Çakır, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gerçekten çok güzel bir hobi uğraşımız bu. Kümesinizde 3-5 tane veya 10 tane süs tavuğunuz olduğu zaman onların yanına gittiğinizde stres atıyorsunuz. Hayvanlarla uğraşmak insanı rahatlatıyor. Yine bu süs tavuklarının da ayrı bir sevgisi var. Biz bunlarla uğraşmayı seviyoruz. Şuanda bu işin Türkiye’de Federasyonu da kurduk. Yine ülkemizin değişik illerinde çok değişik aktiviteler yapıyoruz. Bu haftada sıra Afyonkarahisar’da olduğu için biz yapıyoruz.” diye konuştu.