Suriyelilerin Afyon'da Açtığı Kuyumcu Tartışma Yarattı

Afyonkarahisar'da giderek artan göçmen nüfusu yerel halkı rahatsız ederken siyasilerin de sık sık gündeme getirdiği Suriyeliler Afyonkarahisar'da yerleşik hayat kurmaya devam ediyor. Market, fırın gibi küçük dükkanlar açılmasının ardından yeni açılan ve tabelası da Türkçe olmayan kuyumcu dükkanı tartışma yarattı.

Beklenen Açıklama Geldi Beklenen Açıklama Geldi

Afyonkarahisarlı vatandaşların tepkisini çeken dükkan, Zafer Partisi'nin de gündemindeydi. Zafer Partisi Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Hasan Hüseyin EBİŞ bir basın açıklama yaparaktepkisini ortaya koydu. Ebiş, açıklamasında şu ifadelere verdi:

"Zaferin Şehri Afyonkarahisar'ımızda Türk olmayan, Suriyelilere ait olan bir kuyumcu açıldı. Türk vatandaşlarının işsizlikle mücadele ettiği bir dönemde, bu vatanı koruyup yüceltmek için Türk evlatları vergilerini öderken, kan dökerken, ülkelerini terk eden Suriyelilere yıllık 11 milyar yardım yapılması yetmiyormuş gibi artık iş yeri ruhsatı da veriliyor. Devletten aldıkları yardımın yanı sıra iş yeri açıyor veya ev sahibi oluyorlar, ancak Türk vatandaşlarını işe almamayı tercih edip Türkleri kiracı olarak kabul etmiyorlar. Hatta bazıları fahiş kira bedelleri talep ederek Türkleri evlerinden çıkarmaya çalışıyorlar. Bu durum, AKP hükümetinin ülkemizi adeta gayrimenkul cennetine çevirdiği politikasından kaynaklanıyor. Diğer belediye başkan adaylarının da, ülkemizin parsel parsel satılmasından, esnafın Türksüzleştirilmesinden rahatsız olup olmadığını merak ediyoruz. Aman Afyon'um, sakın böyle Türk olmayan dükkanlara girmeyelim, Türksüzleştirilmeye karşı gelelim."