OGM Ormanspor karşısında alınan şok mağlubiyet sonrasında açıklamalarda bulunan Afyon Belediyespor Baş Antrenörü Can Sevim, “ Sezon başından beri en kötü hücum performansımızı sergiledik. Umarsızca çok top kaybı yaptık 20 tane top kaybı gibi bir istatistik ile maç kazanmamız zaten çok zor. Onun dışında da yüzeysel olarak rezalettik yani hem üçlük hem de ikilik yüzdemiz çok düşük olması da hücum performansımızı çok kötü etkiledi. Hiç hesapta olmayan bir mağlubiyet aldık çok üzgünüz bunu önümüzdeki haftalarda maç kaybetmeyerek telafi etmek zorundayız” dedi. Yeni kurallar gereği 4 sayılık çizgi hakkında da konuşan Sevim, “ Şu anda bu durum konumuz değil. FIBA bunun değişik yöntemlerini bulmaya çalışıyor yapıldıktan sonra bakarız şu anda bizimle bir alakası olan bir şey değil” ifadelerine yer verdi.

Sevim, savunma zafiyeti üzerine sorulan soruya ise, “ Rakibimizi 69 sayıda tuttuk ki savunma ile alakalı bir sıkıntımız olduğunu düşünmüyorum 69 sayı yedik sadece bizim hücumumuz bugün tamamen ofansif düzenden kaynaklandı offenste istediğimiz gibi organize olamamamız, top kayıpları yapmamız, bomboş fast-break’a giderken yaptığımız top kayıpları bizim canımızı acıttı yoksa savunma ile alakası olduğunu düşünmüyorum” diye konuştu.

“Ogün’ü savunma kaynaklı olduğu için oynatmadım”

Ogün Sevinç’in son saniyelerde oyuna girmesi hakkındaki sorulara da cevap veren Can Sevim, “ Şimdi 84 sayı ortalaması ile oynuyoruz biz bu ligde yani normal şartlarda yüzdemiz, skor ortalamamız gayet yüksek bu maç istediğimiz gibi olmadı Ogün’e gelirsek eğer tamamen savunmak kaynaklı idi yani Altan’ı orada daha fazla kullanmak istedik Altan’ı Anthony Graves’i tutması için hazırlığımız vardı bu yüzden Altan’a biraz orada daha fazla görev düşünce Ogün’e sıra gelmedi yoksa hücumsal anlamda değildi” dedi.

Son olarak Kaptan Hadi Özdemir’in oyundan alındıktan sonra ki tepkisine de açıklık getiren Sevim, “ Kendisi sinirlendi. Oynadığı kötü oyuna sinirlendi Kaptan o şekilde sinirlendiği zaman tepkilerini çok net bir şekilde belli ediyor takıma ya da bana karşı yapılmış bir hareket değildi” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Türkiye Basketbol Ligi’nin 16’ıncı haftasında deplasmanda Afyon Belediyespor’u 69-65 ile geçen OGM Ormanspor’da forma giyen oyunculardan Hasan Karabulut elde edilen galibiyeti değerlendirdi.

Tecrübeli oyuncu sözlerine şu şekilde devam etti, “ Öncelikle Ben Afyon Belediyespor’u tebrik ediyorum. Gerçekten çok iyi bir takım ve ligin en iyi 2-3 kadrosundan bir tanesi. Bizde burada çok önemli bir iş başardık. Bu sezon şu ana kadar oynanan maçlar içerisindeki belki de en sükseli galibiyet diyebilirim. Gerçekten yani bizim açımızdan çokta güzel oldu. Hem yukarıya adım atmak adına hem de son iki haftada kaybettiğimiz maçlara ithaf çok önemli bir galibiyetti” ifadelerine yer verdi.

“Bize yakışmayan oyun oynadık”

OGM Ormanspor karşısında alınan şanssız mağlubiyet sonrası konuşan Afyon Belediyespor oyuncularından İbrahim Yıldırım, “ İstemediğimiz bir mağlubiyet aldık, maçın içerisinde yer yer iyi mücadele etsek te genel olarak bize yakışmayan bir basketbol oynadığımızı düşünüyorum kötü oynadık gerçekten kötü oynadık. Rakibimiz de bugün iyiydi onları da tebrik ederim fakat, bundan sonra bu tarz hatalar yapmadan kazanarak yolumuza devam etmemiz gerekiyor” diye konuştu.