Bayram sonrasında öğrencilerin talepleriyle birlikte sektörde yeniden bir hareketliliğin olacağına inandıklarını söyledi.

Banka faizlerindeki artış ve 15 Temmuz darbe teşebbüsü sonrasında piyasalarda yaşanan durgunluktan ciddi ölçüde engellenen sektörlerden bir tanesi olan emlak sektörü yeni eğitim öğretim yılının başlamasına kısa bir zaman kala öğrencilerin talepleriyle yeniden canlanmayı bekliyor.

“BAYRAM SONUNDA BİR HAREKETLİLİK BEKLİYORUZ”

Afyonkarahisar’da hizmet veren Arslan Emlak İşletme Sahiplerinden Ercan Arslan, 15 temmuz darbe girişimiyle birlikte başlayan sürecin tüm sektörlerde olduğu gibi emlak sektöründe de durgunluğun yaşanmasına neden olduğunu söyledi. Yaşanan süreçle birlikte konut kiralama, satış ve alış işlemlerinde ciddi anlamda durgunluk yaşandığını belirten Ercan Arslan; “Öğrenim için ilimizi tercih eden üniversite öğrencilerimizin kayıt işlemleri başladı. Kayıtlarını yaptıran öğrenciler memleketlerine geri dönecekler ve tahminen Kurban Bayramı sonrasında konut kiralama işlemleri için tekrar ilimize gelecekler. Bu süreçte yoğun bir hareketlilik yaşanacağını ve emlak piyasasının yeniden eski günlerine döneceğini ümit ediyoruz” dedi.

“ÖĞRENCİLER DE OKULA YAKIN BÖLGE TERCİH EDİYOR”

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde bu yıl 50 binin üzerinde bir öğrenci sayısına ulaşılacağını tahmin ettiklerini ifade eden Ercan Arslan; “Son yıllarda hızla gelişen Erenler bölgesinde 1+1, 2+1 ve 2+0 tip eşyalı ve eşyasız olmak üzere daireler ile öğrencilerin konut ihtiyacını karşılamaya yönelik çalışmalar yapıyoruz. Erenler bölgesinde yapılan yeni konutlarla beraber konut kiralarında da bir artış olmadı. Geçtiğimiz yıl uygulanan fiyatlar bu yıl da devam edecek gibi görünüyor. Merkezde ise kiralık daire konusunda sıkıntı yaşıyoruz açıkçası. Suriye ve Irak’tan gelen göçmenlerin de çokluğu nedeniyle kiralık daire bulmak oldukça güç hale geldi. Öğrencilerin okula yakın olması nedeniyle tercihini Erenler bölgesinden yana kullandığını geçtiğimiz yıl görme fırsatı bulmuştuk. Bu yıl inşallah talepleri karşılayacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.

“TALEBE GÖRE KONUT BULMAK MÜMKÜN”

Öğrencilerin konut kiralama noktasında en yoğun taleplerinin Erenler bölgesi olduğunu belirten Arslan Emlak İşletme Sahiplerinden Ercan Arslan; “Okula yakınlığı, tüm ihtiyaçlarını giderebileceği, eğlence ve alışveriş merkezlerine kadar her imkanı içerisinde barındıran Erenler bölgesi öğrenciler için en cazip alan olarak göze çarpıyor. Erenler bölgesinde eşyalı ve eşyasız olmak üzere 1+1, 2+1 ve 2+0 tip konutlarımızı öğrencilerin hizmetine sunuyoruz. 1+1 olarak tabir ettiğimiz konutlar 700 ila 800 TL arasında, 2+0 olarak tabir ettiğimiz konutlarımızı ise 800 ile 1000 TL arasında fiyatlarla kiraya veriyoruz. 2+1olarak tabir ettiğimiz konutlarımızı ise 900 ile 1250 TL arasında değişen fiyatlarla kiraya veriyoruz. Fiyat değişkenliklerinde eşyalı ve eşyası olmasının da etkisi var. Kiracılarımızın yakıt ve internet kullanımları da fiyatlara dahil” dedi.