Doğa Bilimleri Derneği Başkanı Altuğ Revnak Eti, Kariyer Günleri’nde öğrencilerle buluştu.

Afyon OSB konferans salonunda gerçekleştirilen öğrenci buluşmasında konuşan Rahmiye Sare Palalı Teknik Kolej Okul Müdürü İbrahim Çakal, “Afyon Organize Sanayi Bölgesi Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji olarak her yıl yapmış olduğumuz kariyer günlerinin bir yenisini daha öğrencilerimizle buluşturmanın heyecanı içindeyiz. Yapmış olduğumuz Kariyer günleri kolejimizin imkânları ölçüsünde ülkemizin öne çıkan kanat önderlerini ve bilim adamlarını buluşturmaya çalışıyoruz. Gelen konuklarımızın bilgi becerilerini ve tecrübelerinden faydalanmaya çalışıyoruz. Geçtiğimiz eğitim öğretim yılında da birçok kariyer günleri düzenledik. Bu hafta ki konuğumuz İstanbul Galatasaray Üniversitesi mezunu ve yurtdışında birçok ülkelerinde eğitim görmüş, işadamı ve Doğa Bilimleri Derneği Başkanı Altuğ Revnak Eti bey ile bir seminer verecek. 9 bine yakın seminer ve konferans veren Altuğ Bey geçen yıl yine Teknik Kolejimize vermiş olduğu seminer gayet başarılı olmasından dolayı bu yılda tekrar davet ettik” diye konuştu. 

a2-370.jpg

“Fen dersleri eğlenceli hale geliyor”

Günümüzde birçok teknolojik gelişmenin ve başarılı olan teknolojik cihazların doğayı taklit ettiğini belirten Doğa Bilimleri Derneği Başkanı Altuğ Revnak Eti, “Doğada olan ve taklit edilen şeyler fen derslerini çok eğlenceli hale getiriyor.  Fen derslerindeki anlatım test bazlı anlatım. Bu bana çok sıkıcı geliyordu. Test ve puanla tasarımcı çıkmaz. Doğadakini incelemeden, dışarıya çıkmadan canlıyı elinde tutmadan benzerini yapamazsınız. Model görmeden fizik, kimya ve biyoloji dersleri çok sıkıcıdır. Yani mikroskopla incelemeden, fizik laboratuvarında çalışmadan olmuyor. Sizler yine teknik kolej olduğunuz için bu imkana sahipsiziniz” dedi.

“Firmalar doğayı taklit ediyor”

Türkiye’nin sadece montaj yapan teknik insanlara değil, model üreten, tasarım yapan, teknoloji üreten mühendisleri olması gerektiğini vurgulayan Eti, “Dünyaya baktığımız da başarılı olan firmaların hepsinin doğayı taklit ettiğini görüyoruz. İnsan vücudunu bir şehir olarak değerlendirebiliriz. İçinde tam 85 trilyon hücre yaşıyor. Aynı zamanda bu hücrelerin 10 katı kadar bakteri yaşıyor. Vücudumuz bir program üzerinden yönetiliyor. Mükemmel bir sistem işliyor. Aynı eko sistem dünyada da işliyor, bozmazsak eğer. İnsan gözünü ele alırsak, kamera üreticileri insan gözünü örnek aldı. Çok büyük mega pikselleri olan kameralar üretildi ama hala insan gözünün kalitesine ulaşılamadı. İnsan vücudu ve doğa mükemmel bir makinedir” diye konuştu.