Eski Orman Ve Su İşleri Bakanı Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkan Vekili Ali Özkaya, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili, Hükümlü ve Tutuklu Hakları Alt Komisyonu Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Mehmet Karakaş, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay ve Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mehmet Kocacan Cumhuriyetin 98.yıl dönümünü kutladılar.

“CUMHURİYETİ’Nİ İLELEBET PAYİDAR KILMAK İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ”

Eski Orman Ve Su İşleri Bakanı Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu mesajında,  29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 98. Yıl dönümünü kutlayarak bu gururlu ve anlamlı günü paylaşmanın mutluluğu içerisinde olduğunu ifade etti. Eroğlu, “ Ülkemizde ve yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız ile bu gurur ve anlamlı günümüzü bizimle paylaşan bütün dostlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı gönülden tebrik ediyorum. Bizler, 98. sene-i devriyesine vasıl olduğumuz Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet payidar kılmak için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz. Bu düşüncelerle; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Mücadelemizde şehit düşen bütün kahramanlarımızı rahmetle yad ediyor, bir kez daha 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı tebrik ediyorum” dedi.

“CUMHURİYET EŞSİZ BİR KAHRAMANLIKLA KURULDU”

Cumhuriyet’in 98 yılının kutlandığını ifade eden AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkan Vekili Ali Özkaya ise,  “Aziz milletimiz bağımsızlık mücadelesinin her aşamasını, halkın iradesini temsil eden Meclis vasıtasıyla yürütmüştür.  Milletimiz tarihinden aldığı ilham ve inancından aldığı sarsılmaz güç ile bağımsızlığını elde etmiştir. Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında, Cumhuriyetin kazanıldığı Afyonkarahisarlı hemşerilerimizi temsilen görev yapmaktan, Cumhuriyet Bayramının 98.yılını kutlamaktan son derece mutluyum.”

“CUMHURİYETİ YAŞATMAK UĞRUNA PROJE VE HİZMET KAZANDIRMAYA DEVAM EDİYORUZ”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili, Hükümlü ve Tutuklu Hakları Alt Komisyonu Başkanı İbrahim Yurdunuseven 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı. Yurdunuseven mesajında; "Tarihi şanla şerefle dolu Yüce Türk Milleti, bağımsızlığına uzanan ellere karşı sayısız mücadele vermiş bu mücadeleleri zaferle taçlandırmış ve nihayetinde 29 Ekim 1923 günü Cumhuriyeti ilan ederek bağımsızlık mührünü vurmuştur. Milletimizin küllerinden doğduğu, uğruna sayısız canın feda olduğu Cumhuriyeti bugün de yaşatmak uğruna hiç durmadan her yeni gün yeni bir proje ve hizmet kazandırmaya devam ediyoruz.”

“VATANIMIZI, BAYRAĞIMIZI VE GELECEĞİMİZİ KORUMAK İÇİN MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ”

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, 29 Ekim gününü en büyük bayram olarak nitelendirdiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, milletin 29 Ekim 1923’te bir kez daha tüm dünyaya iradesine pranga vurdurmayacağını kanıyla ve canıyla ilan ettiğini hatırlattı. Başkan Zeybek, “Milletimizin en büyük bayramı kutlu ve mutlu olsun. Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde ilan edilen, son devletimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin bugün 98. kuruluş yıldönümüdür. Esarete, zulme ve dayatmalara rıza göstermeyen Aziz Türk Milleti, işgalcilere karşı başlattığı mücadeleyi tarihte benzeri görülmemiş bir kahramanlıkla taçlandırmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ecdadımızın kazandığı bu büyük zafer, bizlere bağımsızlığımızı müjdelemiştir. Türk Milleti, 29 Ekim 1923’te bir kez daha tüm dünyaya iradesine pranga vurdurmayacağını kanıyla ve canıyla ilan etmiştir. 98 yıl önce olduğu gibi yine millet ve devlet olarak; vatanımızı, bayrağımızı ve geleceğimizi korumak için mücadelemizi sürdürüyoruz”

29 EKİM MİLLİ MÜCADELE’NİN TAÇLANMIŞ HALİDİR

Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajında, “Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 98. yıl dönümünü büyük bir gururla, heyecanla ve coşkuyla kutlamanın mutluluğu içindeyiz. Kurtuluş Savaşı sonucunda 29 Ekim 1923 günü ilan edilen Cumhuriyetimizi, bağımsızlığına düşkün, onurlu yaşamaktan başka seçeneği olmayan aziz milletimizin eseridir. Aynı zamanda Milli Mücadele’nin taçlanmış halidir.”

“BU TOPRAKLAR BÜYÜK ZAFERLERE ŞAHİTTİR”

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, 29 Ekim Cumhuriyet bayramının 98. Yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Uluçay, “Bu topraklar büyük zaferlere şahittir ve bu vatan atalarımızdan bize emanettir” dedi. AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Uluçay mesajında, “Kurtuluş Savaşı'nda büyük acı ve kederlerin ardından zaferin sevincini yaşayan Türk halkı ortak bir geçmişe sahip olmanın ve büyük Türkiye yolunda geleceğe doğru yol almanın sorumluluklarını üzerinde taşımaktadır.  Bu topraklar büyük zaferlere şahittir ve bu vatan atalarımızdan bize emanettir. Biz de bu emaneti ve üzerinde bulunan bütün zenginlikleri çoğaltarak gelecek nesillerimiz olan evlatlarımıza teslim edeceğiz” dedi.