Eskişehir, Afyonkarahisar, Bilecik, Kütahya ve Uşak illerine elektrik dağıtım hizmeti sunan Osmangazi Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (OEDAŞ), sorumluluk bölgesinde bulunan illerde çalışanlarının iş güvenliği için yeni bir projeye daha imza attı. Çalışanlarının güvenli bir şekilde hizmet sağlayabilmesi için görüntülü teyit sistemini devreye sokan ve eğitimler gerçekleştiren OEDAŞ, bağımsız bir denetim kuruluşundan hizmet alıyor. Bu adımla ikinci bir denetim mekanizması oluşturan ve İSG’de hata payını minimum seviyeye indiren OEDAŞ, paydaşlarının takdirini kazandı.

“ÇALIŞANLARIMIZIN GÜVENLİĞİ BİRİNCİL ÖNCELİĞİMİZ”

OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, ‘‘Her bir çalışanımız için önceliğimiz, güvenilir bir çalışma ortamı sağlamak. Arkadaşlarımız büyük riskler altında ve çoğu zaman açık havada çalışıyor. Buna bağlı olarak iş güvenliği denetimi için bir proje oluşturarak bağımsız, yetkin bir denetim ekibinden hizmet almaya başladık” dedi.

“AMACIMIZ İŞ GÜVENLİĞİ KONUSUNDA ÇALIŞANLARIMIZ İÇİN HER ZAMAN EN İYİSİNE ULAŞMAK”

Denetim ekibinin tüm görev sahasında çalışmaları yerinde bizzat incelediğini belirten Yalçın, mevcut uygulamaların denetim kuruluşu tarafından değerlendirilerek iş akışında sağlık ve güvenliğe zarar verebilecek olası risklerin ortadan kaldırılmasının hedeflendiğini ifade etti. Yalçın sözlerine şöyle devam etti: “Bu hizmet alımını hem kendimizi denetlemek hem de çalışma arkadaşlarımızın güvenliğini en üst seviyeye taşımak için gerçekleştirdik. Bu sene için bölgemizde bulunan beş ilimizdeki çalışmalarımızı tamamladık ve iyileştirme çalışmalarına başladık. Amacımız iş güvenliği konusunda çalışanlarımız için her zaman en iyisine ulaşmak. Dağıtım şirketleri içinde bu konuda en kapsamlı çalışmalar yapan ve duyarlı davranan şirketlerden biri olarak işaret edilmekten mutluluk duyuyoruz.’’