Seha Eğitim Kurumları tarafından Miraç Gecesi için bir program düzenledi. Uydukent Selçuklu Camii’nde gerçekleştirilen programa kolej öğrencilerinin aileleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı. Anaokulu ve ilkokul öğrencilerinin gösterileri izleyenleri mest etti. Seha Eğitim Kurumları bünyesinde yer alan Nar Tanesi Anaokulu öğrencileri tarafından Kur’an-ı Kerim ayetlerinden bölümler Arapça ve Türkçe olarak okunarak programa başlandı. Anaokulu ve ilkokul öğrencilerinin gösterdikleri başarılı performans öğrenci velileri başta olmak üzere salonda bulunan konuklar tarafından ilgiyle karşılandı. Minik nar tanelerini izlemeye gelen öğrenci velileri de telefonlarıyla çocuklarının gösterilerini ölümsüzleştirmek için telefonları ve fotoğraf makineleriyle görüntüledi. Öğrencilerinin gösterilerinin ardından din görevlisi Ahmet Sevim tarafında Miraç Kandiline özel sohbet gerçekleştirdi. Sohbetinin ardından ilahiler okuyan Sevim, gecenin önemine değinerek, hayırlı ve duyarlı nesillerin yetiştirilmesi konusunda tavsiyelerde bulundu. Programda katılımcılar arasından kurayla bir kişiye Kâbe örtüsünün parçası bir kişiye de hac kataloğu hediye edildi. 

“Hayatın namazla daha iyi olacağını anlatıyoruz”

Etkinliğin sonunda açıklamalarda bulunan Seha Eğitim Kurumları Müdürü Ali Evsen; “Bugün burada önce namaz projemizin icazını gerçekleştiriyoruz. Projemizi 4 yıldır sürdürüyoruz. Bundan sonrada devam ettireceğiz inşallah. Türkiye’de İstanbul ve Ankara illerinde de normal zamanlarda yılbaşı geceleri icara ediyorduk bu programımızı. Bu yıl kandil olması vesilesiyle bu güne nasip oldu. Buradaki amaç çocuklarımız da namaz bilincini oluşturmak. Milli Eğitim ve Müftülüğümüzle bir protokol imzaladık. Afyonkarahisar il genelinde çeşitli yarışmalar yaptık. Bu vesileyle çocuklarımızın namaza başlamalarını ve hayatın namazla beraber daha iyi olacağını anlatmaya çalışıyoruz” dedi.

“Güzel miraç gecesi geçirdik”

Çocuklarla beraber güzel bir miraç gecesi icara ettiklerini ifade eden Evsen şunları kaydetti; “Güzel bir akşam geçirdik.  Camimiz doluydu. Çocuklarımızda cıvıl cıvıldı. Her camimizin böyle olması gerekiyor. Çocuklarımızın camilerde bu seslerini duymamız lazım. Maalesef belli bir dönem çocuklarımız bu yüzden camilerden soğutuldu. Lakin camiler güzel yerler. Çocuklarımızın koşturup oynayabileceği yerler. Kendilerini huzurlu hissedebileceği en güzel yer cami. Onun içinde bu gece çok güzeldi. Katılanlara ve bize destek verenlere çok teşekkür ediyoruz.”