Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından 26 Ağustos Tabiat Parkı içine yapılacak stant ve sosyal tesisler ile yöresel ürünler satışa sunulacak.

Afyonkarahisar- Antalya karayolu üzerine yapılacak olan 26 Ağustos Tabiat Parkı'ndaki, Yöre Ürünleri Satış Üniteleri ve Sosyal Tesislerin bölge halkına ekonomik olarak katkı sağlayacağını söyleyen Bakan Eroğlu,  son 15 yılda yapılan yatırımlarla Afyonkarahisar'ı "çiçek gibi" yaptıklarını söyledi. Eroğlu, “Bizim buraya gelişimizin nedeni, benimde hasretle beklediğim Yöre Ürünleri, satış Merkezi ve Sosyal Tesisler, onların temelini atacağız. Gören burada resim çektirecek. Ayrıca hemen arka tarafta 26 Ağustos Tabiat Parkı var. Az ileride İstiklal Tanıtım Merkezi var. Burası muhteşem bir merkez olacak" dedi.

"Kudüs bizim ilk kıblemiz"

Bütün dereleri ıslah ettiklerini belirten Eroğlu, "Muhteşem köprüler, barajlar, göletler, sulama tesisleri yaptık. Ağaçlandırmada desten yazdık." diye konuştu. Birlik ve beraberliğin önemine değinen Eroğlu, şunları kaydetti: "Her zamankinden daha güçlü olmak mecburiyetindeyiz. Gönül coğrafyamız olan ve ilk kıblemiz olan Kudüs-ü Şerif'i şu anda maalesef ABD Başkanı Trump, İsrail'in başkenti olarak tanıma kararı aldı. Kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz. Çünkü orası bizim ilk kıblemiz. Cenabıallah Kudüs'ün mukaddes bir yer olduğunu Kur'an-ı Kerim'de ifade ediyor. Dolayısıyla orası mübarek yerler, mukaddes diyar. Hep birlikte daha güçlü olacağız. Büyük Türkiye için gelecek nesillere daha büyük Türkiye bırakmak için hep birlikte çalışacağız." 

a3-032.jpg

"Yoğun araç geçişini değerlendireceğiz"

Temel atma merasiminde konuşan Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Afyonkarahisar'ın araç trafiği açısında önemli bir kesişme noktası olduğunu söyledi. Tutulmaz, bayram günlerinde oluşan yoğunlukta 10 günlük tatil döneminde bir milyon 200 bin aracın geçtiğini aktararak, şunları söyledi: "Temeli atılan bu satış yerleri ve sosyal tesisler buradan geçen insanların yöresel ürünlerimizi almaları açısından güzel bir olanak sağlayacak. İlimizden geçen yolcuları hoş duygularla gönderirsek, bir sonraki yıl tekrar buradan geçerken burada duracak ve alışveriş edecektir. Bu alışverişlerin artması ile bölge halkımıza önemli katkılar sağlayacaktır" dedi. AK Parti Milletvekili Ali Özkaya'da yaptığı konuşmada, burada bölge insanın yaptığı ürünlerin tüm Türkiye'ye satılacağını dile getirdi. Milletvekili Hatice Özkal ise, AK Parti'nin son 15 yılda yaptığı yatırımların giderek sosyal yatırımalar yöneldiğini ifade ederek, "Yöresel ürünler gerçekten şu anda yükselen değerler. İnsanların kendilerinin zaman anlamında sıkıntı çekip yapamadığı ama hasret duyduğu almak istediği ürün doğal ürünler tercih ediliyor.  Onun için de ben diyorum ki burada kadınlarımıza çok iş düşüyor. Coğrafi işaretlemesini yaptırdığınız standardını oluşturduğunuz kendi yöresel ürünlerimizi üretme ve bunun iyi reklamını yaparak bu yöresel ürünler merkezindeki satışları arttırmalıyız" dedi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş ise temeli atılan yerde 6 adet satış ünitesi ve sosyal tesisleri ile birlikte mescidimiz olacağını aktardı. Konuşmaların ardından ise protokol üyeleri ve Bakan Eroğlu, butona basarak tesisin temelini attı.