Milli Şair Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan ve 12 Mart 1921’de resmi olarak kabul edilen Türkiye Cumhuriyeti’nin Milli Marşı’nın kabulü ve milli şairi anma programı düzenlendi.

Türk milletinin milli ruhunun canlanması ve vatan savunmasına geçilmesinin sağlanması amacıyla Milli Şair Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan ve 12 Mart 1921’de resmi olarak kabul edilen İstiklal Marşı’nın kabulü ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u anmak amacıyla Seha Eğitim Kurumları bünyesinde hizmet veren Mahmut Esad Coşan İlkokulu tarafından bir program düzenlendi. 

“İSTİKLAL MARŞI, İSTİKLAL MÜCADELESİNİN SİMGESİDİR”

İstiklal Marşı’nın kabulü ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u anma programı 3/A Sınıfı öğrencileri Yıldız Sevde Yeşilay ve Müberra Gülsüm Ortak’ın sunumu ile gerçekleştirildi. Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Mahmut Esad Coşan İlkokulu Müdürü Abdülkadir Tellier; “Sevgili öğrenciler bugün burada toplanmamızın sebebi zor şartlar altındayken tüm olumsuzluklara rağmen bağımsızlık ve istiklal mücadelesinin verildiği yıllarda düzenlenen şiir yarışmasında birinci olan ancak ödülünü almayan Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u anmak ve 1921 yılının 12 Mart’ında kabul edilen İstiklal Marşı’nın yıldönümünü kutluyoruz. Bizlere emanet edilen toprakları, bayrağımızı ve İstiklal Marşımızı onurla ve şerefle korumaya devam edeceğiz. Geleceğin teminatı olan siz gençlere de bu anlamlı günde hazırladığınız program nedeniyle teşekkür ediyoruz” dedi.

MİNİK ÖĞRENCİLER İSTİKLAL MARŞI’NI COŞKUYLA OKUDU

Okul Müdürü Abdülkadir Tellier’in konuşmasının ardından 3/A Sınıfı öğrencileri Yıldız Sevde Yeşilay ve Müberra Gülsüm Ortak İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını birlikte seslendirdiler. 2/A sınıfından Elif Betül Gökçe’de 12 Mart gününün anlam ve önemine ilişkin bilgiler verdi. 2/B sınıfı öğrencilerinden Osman Yeşilay’da, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un hayatının yer aldığı biyografisini aktardı. 1/A sınıfı öğrencilerinden Eren Koç’un seslendirdiği Bayrak şiiri ile devam eden programda 1/B sınıfı öğrencilerinden Azize Atar Uzun’da Barış İstiyorum adlı şiiri seslendirdi. Programın son bölümünde ise 1-2 ve 3’üncü sınıf öğrencileri arasında 10 Kıta İstiklal Marşı Okuma Yarışması düzenlendi. Yapılan yarışma sonunda tüm öğrenciler birinci ilan edilerek ödüllendirildi.