Gün FM Genel Yayın Yönetmeni Faruk Bangir’in sorularını yanıtlayan Aydoğan Sınav Temel Lisesi’nde kayıt ve nakillerin devam ettiğini söyledi.

LYS’de yerleştirmelerin belli olacağını kaydeden Sınav Temel Lisesi Müdürü Mustafa Aydoğan, “LYS’de tercih yapan tüm öğrencilerimizin gönüllerinden geçen bölümlere yerleşmelerini diliyorum. Hepsine de başarılar diliyorum. Öte yandan 3 Ağustos tarihinden itibaren nakiller açıldı. Okulumuza nakillerini aldırarak kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerimiz okulumuza gelerek görüşebilir ve kayıt yaptırabilirler. Bu öğrencilerimize her konuda yardımcı oluyoruz. Bizler için önemli olan öğrencilerimizin başarısıdır. Bu konuda yoğun talepler geliyor. Ayrıca izin aldığımız çalışma takvimi gereği lise son sınıf ve mezun olan öğrencilerimiz için düzenlediğimiz kurslara da başladık. Hedefi iyi bir fakülte olan tüm öğrencilerimizi kurslarımıza bekliyoruz” diye konuştu.

“Kalan kurs merkezleri bir tek bilim dalından eğitim verebilir”

Geçtiğimiz Şubat ayında yayınlanan Bakanlık genelgesi ile Etüt Merkezleri’nin 1 Temmuz itibariyle kapanacağının duyurulduğunu anımsatan Aydoğan, “Ancak kendisini farklı prosedürde dönüştürebilecek olan kurs merkezleri kalacak denildi. Bu dönüşüm artık tamamlandı. Kimi etüt merkezleri dönüşüme giderken, kimileri de kapandı. Artık kalan kurs merkezleri bir tek bilim dalından eğitim verebilir hükmü gereği bu şekilde çalışacaklar. Şu anda kurs merkezleri bir tek bilim dalında kurs veriyorlar. Öğrenci ve velilerimiz gittikleri kurs merkezlerine hangi dersten kurs alacaklarını öğrenip, ona göre kayıtlarını yaptırsınlar. Bu konuda velilerimizi uyarıyorum. Çünkü bazı kurs merkezlerinin velilere bir tek dersten kurs vereceklerini duyurmadan görüşme yaptıkları iddiasını duyuyoruz. Bu konuda dikkatli olunmalı” şeklinde değerlendirmede bulundu.

“Biz izni 2 yıl önce aldık”

Sınav Temel Lisesi’nin açılışında aldığı izin gereği 5 bilim dalından kurs verme yetkisinin bulunduğunu belirten Aydoğan, “Bu konuda mezun öğrencilerimizi üniversite sınavında tam anlamıyla dört dörtlük hazırlayacak tek merkez Sınav Temel Lisesi hafta sonu kurs bölümüdür. Bakanlıktan aldığımız ruhsat gereği Matematik, Türk Dili ve Edebiyatı, Fizik, Kimya ve Biyoloji alanlarında kurs vermekteyiz. Biz bu izni 2 yıl önce aldık. Öğrencilerimiz ve velilerimiz bu konuda dikkatli olsunlar. Mezunlara yönelik 5 bilim dalında kurs verme yetkisi okulumuzun hafta sonu kurs bölümümüzde mevcuttur” dedi.