18 dönümlü araziye kurulacak olan kampüs Afyonkarahisar’ın eğitimin kalitesine katkı sunmayı hedefliyor.   

2011 yılında Eğitim girişimcisi Ümit Kalko, tarafından kurulan Mektebim Okullarının hedeflediği eğitim seviyesine Türkiye’yi yaklaştırmak için tüm enerji ve sinerjisiyle çalışıyor. 6 yıl içinde hızla büyüyen Mektebim Okulları Afyonkarahisar’a kampüs açıyor. Afyonkarahisar’a açılması hedeflenen Mektebim Okulları’nın kampüsü basına tanıtıldı. 18 dönümlük araziye kurulacak olan okulun bünyesinde Okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul, Anadolu Lisesi ve Fen lisesi olacak. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilerinin de katıldığı tanıtım toplantısında okulun tanıtımı ve hedefleri anlatıldı.

Örnek bir kampüs olacak

Bir termal otelde gerçekleştirilen tanıtım toplantısının açılış konuşmasını gerçekleştiren Mektebim Okulları Kurucusu Ümit Kalko, Afyonkarahisar’a yapılacak olan kampüsün örnek bir okul olacağını söyledi. Temmuz ayında kampüsü tamamlamayı hedeflediklerini ifade eden Kalko şöyle konuştu: “Afyonumuza güzel bir kampüs kazandırmadın kıvancını yaşamaktayız. Mektebim okulları ağırlıklı İstanbul’da olmak kaydıyla 51 kampüsü 156 okulu var. Yaklaşık 30 bin öğrencimiz 6 bin çalışanımız mevcut. Bu eğitim öğretim yılında yeni açacağımız 15 kampüsümüz olacak. Bu kampüslereler beraberde özellikle sayın Cumhurbaşkanımızın Milli İstihdam seferberliğiyle alakalı bahsettiği projeye mektebimde destek vermiş olacak. 2500 yeni istihdam katarak ailemizin sayısını her geçen gün büyütmeye ve geliştirmeye devam edeceğiz.” 

Mektebim üniversitesiyle taçlanacak

Vizyonlarında 2 yıl içerisinde 101 kampüse çıkma hedeflerinin olduğunu aktaran Kalko, Türk eğitim markası olan Mektebimin bayrağını Avrupa’da  dalgalandırmak istediklerini dile getirdi. Çok kısa sürede büyüdüklerini ifade eden Kalko şöyle devam etti: “Bizim vizyonumuzda mektebim üniversitesiyle bu süreci taçlandırma hedefimiz var. Bizim vizyonumuz da yurt dışında vatansever bir eğitim kurumu olarak bir Türk eğitim markasının bayrağını dalgalandırmaktır. Bunlar bizim her gün gündemimizde olan hedeflerimizdir. Bir kısmı kısa vadelidir. Bir kısmı ise orta ve uzun vadeli hedeflerimizdir.  Çok kısa sürede hızlı büyüdük. Çünkü bütün enerjimizi ve sinerjimizi bu işe ayırdık. Tek amacımızda eğitim kurumlarımızın büyümesi ve eğitim kalitesinin artması.”

Tüm enerjimizi eğitim sektörüne vereceğiz

‘Bizim eğitimde ana ilkemiz vatanını milletini seven toplumun tüm kesimlerine eşit mesafede duran bireyler yetiştirmek’ diyen Kalko: “İkinci ana ilkemiz eğitimden kazandığımızı eğitime yatırıyoruz. Üçüncü ana ilkemiz de eğitim dışında hiçbir sektörde hiçbir yatırımda uğraşmayacağız. Yani tüm enerji ve sinerjimizi eğitim sektörüne vereceğiz. Çünkü eğitim diğer sektörler gibi bir iş kolu değil. Ya bu işi yapacaksınız ya bu işi yapmayacaksınız. Yani hem otel işletip hem hastaneniniz olup yanında okulum olsun diyeceğiniz bir iş değil. Bu iş uzmanlık gerektiren bir iştir” dedi. 

Özel okullaşma oranı artıyor

Özel okulculukta başarılı olmanın detaylarını anlatan Kalko: “Özel okulculukta başarılı olmanın kuralı okulun eğitim kurumu olduğu gerçeğini unutmamaktır. Bu iş sadece eğitim girişimcilerinin elinden geçmesi gereken bir iştir diye düşünüyorum.  Özellikle özel okullaşma oranı son 3 yılda ciddi bir artış direncine girdi. Bunda iki önemli etken ciddi katkı sağladı. Birincisi bakanlığımızın yatırımcılara yönlendirdiği yatırım teşvikleri. İkincisi de öğrenci başına uygulanan teşvik mekanizmaları. Tabi şuan da mektebimin 30 bin öğrencisinin yaklaşık 6 bini teşvik alarak kurumumuza geldiler. Yaklaşık 4 bin TL ve 5 bin TL aralığında ücretlerini bakanlığımız öğrencilerimiz adına direk okul hesabına yatırmakta. Buda 3-4 yıl önce yüzde 4’lerde olan Türkiye’deki özel okullaşma oranını şuanda yüzde 8’lere kadar çıkardı” diye konuştu. 

“Çocuklarımızı ahlaklı olmayı öğretelim”

Daha sonra konuşan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban,  Afyonkarahisa’a böyle bir kampüs kurulmasından dolayı yaşadığı mutluluğu anlattı. Çoban şöyle konuştu: “Gerçekten çok mutlu ve heyecan duyduk. Bayrağımızın dalgalandığı ülkemiz adına heyecan sahibi olduk. Mektebimin Afyonkarahisar’a kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ahlaklı gençler yetiştirelim. Mustafa Kemal Atatürk’ün: ‘Ben sporcunun zeki, genç, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim’ dediği gibi bizim de ahlaklı öğrenciler yetiştirmemiz lazım. Çocuklarımıza inşallah ufuk sahibi olmayı, başarı sahibi olmayı, tam donanımlı olmayı ve ahlaklı olmayı öğretebilsek dünyada eğitim alanında en önde oluruz. Bu güzel kampüs ilimize hayırlı ve bereketli olsun.”