Selçuklu Camii bahçesinde düzenlenen piknik organizasyonunu caminin dernek yönetimi ve hayırseverler üstlendi.
Afyonkarahisar Selçuklu Camii Dernek Başkanı Abdullah Demirdelen, 2 buçuk aydır devam eden Yaz Kuran Kurslarına yaklaşık 150 civarında bir çocuğun katıldığını söyledi.

Demirdelen, 18 Ağustos’da sona erecek olan Kuran Kurslarına piknikle veda etmek istediklerini belirterek, Anahaber Gazetesine yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Yaklaşık 2 buçuk aydır mahallemizin çocuklarıyla Selçuklu camimizde beraberdik. Ders saatleri dışında bahçede ve namazlarda sürekli bir aradaydık. İyice birbirlerimize alışmıştık. 18 Ağustos itibariyle de Kuran Kursları sona eriyor.  Bu güzel günlere anlamlı bir şekilde veda etmek istedik.  Ve Hocalarımız ve hayırseverlerimizin de katkılarıyla bir piknik düzenledik. Gerçekten çok güzel oldu. Çocuklarımız da çok sevindi.”

‘Amacımız çocuklarımızı camilerimize alıştırmak’ diyen Demirdelen, bu güzel etkinliklerle de çocukların hafızalarında güzel anılarla yer almaktan geçtiğini kaydetti.

“Hem sevinçli hem de hüzünlüyüz”

Selçuklu Camii din görevlisi Veysel Arslan da bugün çocukların hem sevinçli hem hüzünlü bir günü olduğunu ifade etti.

Arslan, 18 Ağustos’da Kuran Kurslarının sona ermesiyle çocukların biraz hüzünlü olduğunu aktararak, şunları kaydetti:

“Asıl amacımız gençlere ve çocuklara hizmet emektir. Bununla birlikte Diyanet İşleri Başkanlığımızın projelerini de en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz.  Biz bu güzel ülkeyi gençlerimize emanet edeceğimizden dolayı abdestinde ve namazında geleceğimizi yetiştirmeliyiz.  İhlaslı, samimi ve dürsüt gençler yetiştirmek ve gençlerimizi topluma kazandırmak bizin en büyük vazifemizdir.  Türkiye’de yaklaşık 40 bin civarında din görevlisi personelimiz var. Bu arkadaşlarımızın hepsi de gelecek nesiller için ellerinden geleni yaptığına inanıyorum. 18 Ağustos’ta yaklaşık iki buçuk aydır beraber derslerde beraber olduğumuz gençlerimizle ayrılacağız. Onun için bir veda pikniği düzenledik. Cami derneğimiz ile hayırseverlerimizin katkıları içinde teşekkür ediyoruz.”

“Amacımız çocuklarımızın sevgisini ve muhabbetini kazanmak”

Arslan, 12 Haziran ile 18 Ağustos tarihler arasındaki Kuran Kurslarını çocuklarla dolu dolu geçirdiklerini vurguladı.
Selçuklu Cami Kuran Kursu olarak çok sayıda etkinliğe imza attıklarını aktaran Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“1990 yıllarda bizde Kuran Kurslarında eğitim gördük. O dönemlerde bizler sosyal etkinlik bakımından piknik, gezi vs. organizasyonlar yapılmazdı. Bizler de bugün çocuklarımızın nasıl camilere çekebiliriz diye elimizden geleni yapıyoruz. Onların sevgisini ve muhabbetini kazanmak için çalışıyoruz. Özelliklede cami cemaatimizin çocuklarla olan ilişkisi bizlere de güç veriyor. Bugünde piknikle güzel bir şekilde Kuran Kurslarımızı sonlandırdık. İnşallah 15 Tatilde de geleneksel hale getirdiğimiz ‘Haydi Çocuklar Namaza’ projesiyle tekrar bir araya geleceğiz.” diye konuştu.

“Çocuklar seneye de gelecek”

Kuran Kursu talebelerinden Ömer Faruk Akviranlı da piknik etkinliğinden dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.

Her yıl camilerdeki Kuran Kurslarına katıldığını belirten Akviranlı, “Burada Kuran okumayı ve sureleri öğrendim.  Kuran Kurslarımız çok güzel geçti. Bence bütün çocuklar camilere gitsinler. Hatta camilere koşsunlar. Son günümüz olması açısından hocalarımız bize piknik yaptırıyor. Çok eğleniyoruz ve mutluyuz.Seneye tekrar geleceğim.” 

Kuran Kursu talebelerinden Utku Keskin de yaz tatilinin camilerde dolu dolu geçtiğini vurgulayarak, çok güzel etkinlikler yaptıklarını ifade etti.