Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal dün seçim koordinasyon merkezinde basın mensuplarıyla toplantıda bir araya geldi. Köksal toplantıda yaptığı konuşmada Afyonkarahisar için değişimin adının Burcu Köksal olduğunu ifade ederek, göreve geldiklerinde Afyonkarahisar’da topyekûn bir değişimin olacağına değindi.  Köksal, “En az 10 puan farkla seçimi kazandığımı görenler her gün sataşma derdindeler. Onları anlıyorum, çünkü 1 Nisan sabahı Sayın Cumhurbaşkanı siz nasıl seçimi kaybedersiniz diye sorduğunda hepsi gazete kupürlerini gösterip biz adayımızı ön plana çıkartmak yerine kendi koltuğumuzu garanti altına almaya çalıştık diyecekler ama iş işten geçmiş olacak. Afyonkarahisar’da değişim vakti gelmiştir. Değişimin adı da Burcu Köksal’dır. Evet Afyonkarahisar değişecek. Emekli vatandaşlarımızın sıkıntılarını, adam kayırmacılıktan dolayı işsiz kalan gençlerimizi, asgari ücretle geçim mücadelesi veren annelerimizi esnafla kavga eden görmeyen vekilleri en önemlisi Suriyelileri gözünü kapatan vekiller değişecek. Sadece onlar mı? Listesine terör örgütünden yargılananları alanlar, terör örgütünün okullarında eğitim görenlerde değişecek. Hiç merak etmeyin Afyonkarahisar’da topyekun bir değişikli olacak”  

“HİÇBİRİNİ MUHATAP KABUL ETMİYORUM, KAİLE DE ALMIYORUM ZATEN”

Seçim süresince diğer partilerden gelen tepkilere de değinen Köksal, “Seçim sürecine girdiğimiz günden bu yana ellerinde siyasi argümanları kalmayanlar kaç koldan saldıracaklarını şaşırdılar. Hiçbirini muhatap kabul etmiyorum, kaile de almıyorum zaten. Kendilerinin inandırıcılığı kalmamış olacak ki, kalmadı da. Emeklisini, esnafına, ev hanımlarına işsiz kalan gençlerimize, memurlara, asgari ücretliye, garibanlara sırtını dönenlerin inandırıcılığı kalmaz. Kalmadı da. Her gün birini getirip Burcu Köksal’a ne dedirsek derdine düşmüşler. Hiç birisi muhatabım değil benim. Hiç birisine de bugüne kadar cevap vermedim, vermeyeceğim.  Hele seçim öncesi AK Parti’ye transfer olup 34 trilyonluk arabaya binenleri hiç ama hiç kale almıyorum.  Onları görünce nurlar içinde yatsın aklıma sevgili Demirel geliyor. Demiş ki; “önceden karşıdan bize hakaret ediyordu, şimdi yanımıza aldık biz karşı hakaret ettiriyoruz.” Nurlar içinde yatsın Sayın Demirel. Dolayısıyla bunların ne söylediği değil bizim Afyonkarahisar için ne yapacağımız önemli”

Hayvan yemi satan işletmelere yönelik denetim Hayvan yemi satan işletmelere yönelik denetim

TRAFİK MÜHENDİSLERİ İLE BERABER TRAFİK SORUNUNU ÇÖZMEK İÇİN KOLLARI SIVAYACAĞIZ

Seçildiği takdirde yapacakları projeler hakkında konuşan Köksal, “Neyse biz neler yapacağız ona bakalım. Afyonkarahisar’daki en büyük sorun trafik sorunu. Keşmekeş hale gelmiş durumda. Artık trafiğe çıkan çile çekiyor. Biz belediye başkanı olarak trafik mühendisleri ile beraber trafik sorununu çözmek için kolları sıvayacağız. Gerekli yerlere alt geçit, üst geçit ve battı çıktı yaparak katlı otopark yaparak yeni yapılacak binaların altına otopark yapılması teşvik edilmesiyle kamu binalarının etrafa dağılmasıyla belediyenin bir Uydukentte Bir de Fatihte iki ayrı hizmet binasını açarak şehir merkezindeki trafiği rahatlatmak adına üzerimize düşeni yapacağız. Trafik ile ilgili master planı yaparken günü kurtarmayacağız. Biz 50 yıl sonrasının master planlarının ortaya koyarak trafik sorununu çözeceğiz. En önce çözülmesi gereken sorun trafik sorunudur.  Afyonkarahisar Belediyesi’nin gelirlerini 3-5 kişiye ve Suriyelilere değil Afyonkarahisarlı hemşehrilerime harcayacağım. Suriyelileri bu memleketten göndereceğim. Tıpkı Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan örneğinde olduğu gibi Afyonkarahisar’dan Suriyeliler gidecekler.  Emeklilerimiz ekonomik sıkıntı çeken grupların başında geliyor. Onlar için mecliste çok mücadele ettim. En düşük emekli maaşının asgari ücret tutarında olması gerektiğini her yerde söyledim. Fakat kabul etmediler  bugün 10 bin TL ile hatta 10 bin TL’nin altındaki gelirle geçinmeye çalışan emeklilerimiz var. İşte belediye başkanı olarak o emeklilerimizi en iyi şekilde yaşatmaya çalışacağım. En düşük emekli maaşı ve altında geliri olan emeklilere kışın 4 ay boyunca aylık 2500 TL yakacak yardımı yapacağız. Ayrıca bu emeklilerimize su ücreti yüzde 50 indirimli olacak. Yine bu emeklilerimiz için Çınarlar lokali adına altında bir emeklilerin lokali tahsis edeceğiz. Orada hem hobilerini yapacaklar hem çayını kahvesini içip sohbet edecekler, zaman geçirecekler, onlara en iyi şekilde hizmet edilecek. Semtlerde taziye evleri kuracağız. Belediye olarak bir o taziye evinde cenaze sahibi adına ücretsiz yemek vereceğiz. Bu taziye evlerini Afyonkarahisar’daki evlere en hızlı şekilde kazandıracağız. Ayrıca bu taziye evleri  sadece taziye için kullanılmayacak o semtte yaşayan hemşerimiz isterse düğün, nişan, hacı yemeğinde, mevlüdünde bu taziye evini ücretsiz kullanabilecek. Bir sosyal belediyecilik hizmeti olarak semtlerde yaşayan bütün hemşerilerimizin kullanımına açık olacak” >>MEVLÜT TINAS