Ancak özellikle kış aylarında vücudun su ihtiyacı yaz aylarına kıyasla azalsa da, yine de önemlidir. Özel Fuar Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Uzm. Diyetisyen İrem Akgönül, kışın su içmenin önemini vurgulayarak konu hakkında açıklamalarda bulundu. Akgönül, kış aylarında vücuttan terleme yoluyla kaybedilen suyun miktarının azalmasına rağmen, iç ve dış faktörlerin etkisiyle vücutta su kaybının devam ettiğini belirtti. Soğuk havaların cildi kurutması ve iç mekânlarda kullanılan ısıtma sistemlerinin dehidrasyona neden olabileceğini ifade etti. Bu nedenle, kışın da yeterli miktarda su içmenin önemli olduğunu vurguladı.

Havaların ısınması sebze ve meyve fiyatlarına olumlu yansıdı Havaların ısınması sebze ve meyve fiyatlarına olumlu yansıdı

Kış aylarında su tüketiminin azalmasının, vücutta bir dizi olumsuz etkiye yol açabileceğini belirten Akgönül, bunlar arasında bağışıklık sisteminin zayıflaması, sindirim sorunları, cilt problemleri ve konsantrasyon eksikliği gibi durumların bulunduğunu söyledi. Ayrıca, yeterli su tüketiminin metabolizmayı düzenlediğini ve kilo kontrolüne de yardımcı olduğunu ekledi. Kışın su içme alışkanlığını artırmak için; ılık su-çeşitli bitki ve meyvelerle aromalandırılan sular, bitki çaylarının tercih edilebileceğini belirten AKGÖNÜL, özellikle dışarıda vakit geçiren, yoğun çalışan ve egzersiz yapanların su tüketimine özen göstermesi gerektiğini vurguladı. Sonuç olarak, kış aylarında da yeterli su içmenin sağlık için önemli olduğunu unutmamak ve su tüketimine dikkat etmek gerektiğini belirten Uzm. Diyetisyen İrem Akgönül, sağlıklı bir yaşam için su içmeyi ihmal etmememiz öneriyor.