2017-2018 Futbol sezonunda 2. Ligde mücadele edecek olan Afjet Afyonspor yeni sezondaki grubu ve rakipleri belli oldu. TFF’nin Beykoz-Riva’da yer alan idari merkezinde bugün yapılan kura çekimine TFF Yönetim Kurulu üyesi Ali Düşmez, Genel Sekreter Vekili Özcan Şepik ve Maç Planlama Müdürü Besim Yalçın’ın yanı sıra Spor Toto 2. Lig ile Spor Toto 3. Lig kulüplerinin temsilcileri katıldı. Kura çekimi sonrası 2017-2018 Futbol sezonunda 2. Ligde mücadele edecek olan Afjet Afyonspor’un  grubu belli olurken, rakipleri de belli oldu. 2017-2018 sezonunda Spor Toto 2. Lig; Beyaz ve Kırmızı Grup olarak iki gruba ayrılırken, iki grupta da 18 takım yer alıyor. Spor Toto 3. Lig’de ise müsabakalar 3 grupta oynanacak. Lig 1. Grup’ta 19,  2 ve 3. gruplarda ise 18 takımdan oluşuyor. Spor Toto 2. ve 3. Lig’de sezon fikstürü çekim tarihi daha sonra açıklanacak.

“İNŞALLAH HAYIRLI BİR SEZON GEÇİRİRİZ”

Kulüp temsilcilerinin yoğun katılımıyla gerçekleşen kura çekiminde TFF Yönetim Kurulu üyesi Ali Düşmez, şöyle konuştu: “ Spor gerçekten çok önemli bir olgu. Hem ülkemizde hem dünyada sanat gibi, kültür gibi, spor da insanlığın ortak paydası. Ben her lig öncesinde, her turnuva öncesinde, her turnuvada şunu belirtiyorum. Çok emek sarf ediyoruz ve başarı istiyoruz. Ama asıl olan barış içinde kardeşlik içinde yaşamak. Spor ailesi derin bir nefes alıp düşünsün. Buna katkı yapamazsak, yaptığımız işin hiçbir kıymeti yok.Bu duygu ve düşünceyle 2017-2018 futbol sezonunun liglerimize hayırlar getirmesini diliyorum. Hak edenin, hak ettiğini alacağı; Fair-Play’in esas olduğu bir sezon temenni ediyorum. Ve Sayın  Başkanım Yıldırım Demirören’in selamlarını aktarmak isterim. TFF Yönetimi olarak konuştuğumuz; hiç değişmeyen bir kaide var. “Süper Lig’den amatör liglere kadar Türk futboluna ne verebiliriz?” bunu düşünüyoruz. Ama sadece biz her şeyi yapamayız. Spor kamuoyunun ortak sinerjisi ve doğru bilgilerle kazanımları elde ederiz. Bunu özellikle belirtmek istiyorum. Kulüp yöneticiliğinden geliyorum. Sıkıntıların ne olduğunu biliyorum. Tesis sorunlarımız var, maddi sorunlarımız var. Ne yaparsak yapalım bunlarla iş bitmeyecek. Ayağımızı yorgana göre uzatıp elimizden geldiğince futbolumuzu çok daha iyi yerlere getireceğiz. Bir aşama kaydettik ve avantajlar yakaladık. Yönetim kurulumuz bu avantajları yine tüm liglerimizin emrine amade kılacak. Kura çekiminin ve organizasyonun hepimize hayırlı olmasını diliyorum. Hakedenin kazandığı, iyinin başarılı olduğu, Fair-Play’in önde olduğu bir lig temenni ediyorum. Profesyonel kurul olarak bu liglerle ben ve arkadaşlarım ilgileniyoruz. Her konuyu paylaşıyoruz yönetimimizle… Ben iyi olacağını düşünüyorum ve daha iyi olmak için el birliğiyle çalışmamız gerektiğini düşünüyorum. Ülkemize Allah zeval vermesin. Saygılar, sevgiler…”

Şimşek zoru sever

Geçtiğimiz sezon 3.lig 3.  grupta mücadele eden Afjet Afyonspor yeni sezonda 2. Lig Kırmızı gurupta mücadele edecek. 2. ligde mücadele edecek olan Afjet Afyonspor’u yeni sezonda yine güçlü rakipler bekliyor. Bu sezon Afjet Afyonspor, 4 İstanbul takımı ile karşı karşıya gelirken, 1 Ankara takımı ile, 3 ege takımı ve 2 Karadeniz takımı ile karşı karşıya gelecek.Daha çok İstanbul takımlarının bulunduğu gurupta Afjet Afyonspor’un gurubunda, İstanbul takımlarından Eyüp, Sancaktepe, Sarıyer, ve Tuzla bulunuyor. Sezon içerisinde 5 kez İstanbul’a gidecek olan mor beyazlılar, Ankara’ya iki kez karşı karşıya gelecek. Özellikle İstanbul takımlarının ağırlıklı bulunduğu kırmızı gurupta yer alan Afjet Afyonspor, 2017-2018 futbol sezonunda zorlu maçlarla birlikte güçlü ekipleri ile karşılaşacak.

LİG 20 İLİ TEMSİL EDECEK

Bugün grup kurası çekilecek olan ve 36 takımlı Spor Toto 2. Ligde 20 ilin temsilcisi kıyasıya mücadele edecek. 20 ilin temsilcisi olarak 2. Lige katılan Futbol kulüplerinden 14’ü İl, 22’si ilçe takımı olarak sahada yer alacak. İl takımı olan Afyonspor, Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor, Kocaeli Birlikspor, Sancaktepe Hatayspor, Zonguldakspor, Nigdespor, Kayseri, Erzurum, Afyon, Sakarya ve Kastamonu yer alırken, ilçe takımı olan Tuzlaspor, Eyüpspor, Anadolu Üsküdarspor, Sivas 4 Eylül Belediyespor, Bucaspor, Pendikspor, Ümraniyespor, Menemen Belediyespor, Karagümrük, Kartalspor, Konya Anadolu Selçukspor, Keçiörenspor, Fethiyespor, İnegölspor, Sarıyer, Nazilli Belediyespor, Pazarspor, Bugsaşspor ve Tepecikspor ilçe takımı olarak 2. Ligde yer alacak.

LİG TAKIMLARININ İLLERE DAĞILIMI

2017-2018 sezonunda Spor Toto 2. Ligde de 7 İstanbul takımı, 4 Ankara takımı, 3 İzmir takımı, 2 Muğla, 2 Balıkesir, 2 Kocaeli takımı yer alırken Konya, Diyarbakır, Gümüşhane, Hatay, Kırklareli, Kahramanmaraş, Sivas, Tokat, Aydın, Kastamonu, Niğde, Mersin, Şanlıurfa, Sakarya, Afyon ve Zonguldak illerinin ise 1’er takımı 2. Ligde mücadele edecek.

İŞTE RAKİPLERİMİZ

2017-18 Sezonu kırmızı Grup’ta mücadele edeceğiz. Rakiplerimiz; Afjet Afyonspor, Amed sportif, Bodrum Belediyespor, Bucaspor, Eti Mesgut Belediyespor,  Eyüpspor, Hatayspor,  İnegölspor, Kastamonu 1966,Keçiören, Kocaeli Birlikspor,Menemen Belediyespor,Mersin İdmanyurdu,Sancaktepe Belediyespor,Sarıyer,Sivas  Belediyespor,Tokatspor,Tuzlaspor ile karşı karşıya geleceğiz.