2016-2017 sezonu Türkiye voleybol efeler liginde mücadele eden voleybol Afyon Belediye Yüntaşspor sezon sonunda, bütün yaşadığı tüm olumsuzluklara rağmen efeler liginde 2017-2018 sezonunda mücadele etme hakkını kazandı. Bu sezonda Efeler Voleybol liginde yer alacak olan Afyon Belediye Yüntaşspor takımının Voleybol sorumlusu Burhan Kınay 2016-2017 sezonunu değerlendirerek zor bir süreçten geçtiklerini dile getirdi.

“Pinerio’nun ölümüz bizleri sarstı”

2016-2017 sezonuna iyi bir başlangıç yapan takımımız 6 maçta 4 galibiyet aldığını belirten Kınay “Ama daha sonra yaşadığımız venezuella milli takım kaptanı ve takımımızın en önemli oyuncusu olan pasör çaprazı KERVİN PİNERİO nun kaybıyla büyük bir şok yaşadık.” Dedi. Bu şoku atlatmak hiçte kolay olmadığını belirten Burhan Kınay” .İlk yarının sonuna kadar olan tüm maçları kaybettik. Bu ara gerek Türkiyede gerekse de dünya voleybolunda oyuncu bulmakta zorlandık.” İfadelerine yer verdi. 

Gücümüze güç kattılar”

Devre bitiminde Çin voleybol liginin sona ermesiyle milli takımımızın pasör çaprazı Serhat Çoşkun ve Sırp smaçör Ivanı kadrolarına dahil ettiklerini belirten Kınay”Uyum surecinin aşılmasıyla takım olma adına iyi maçlar oynamaya başladık. Buna rağmen Türkiye Voleybol efeler liginde klasman grubuna kaldık. Klasman grubunda iyi maçlar oynadık. Oynadığımız 6 maçta 6 galibiyet alarak gruplara ne kadar hazır olduğumuzu göstermiş olduk.” Dedi.

“Ligde tutunmamız çok önemli”

Efeler liginde oynadığımız 28 maçtan 14 galibiyet aldıklarını belirten Kınay”Voleybol en üst ligine çıkan takımların ½ 80 i bir sonraki sezon ligde kalamadığı bir gerçek .Sezon içerisinde yaşadığımız tüm olumsuzluklara rağmen ligde tutunabilmemiz afyon adına çok önemli olduğunun düşüncesindeyim.

Efeler liginde mücadele etmek 2 ligde şampiyon olmaktan daha zor olduğu bir ligimiz Avrupa’nın en güçlü liginden birisidir.Türkiye efeler liginde bulunmak afyon adına büyük bir vizyondur. “  ifadelerine yer veren Kınay daha sonra sözlerine şu şekilde devam etti “Şuan ligimiz 12 takımla oynanmaktadır.Çok zor bir lig oynuyoruz.Galatasaray , Fenerbahçe , Beşiktaş , Halkbank , Ziraat Bankası , Arkas , İBB , Maliye Piyango bu ligin önemli takımları bunlarla mücadele edebilmek gerçekten çok zor.Kendi bütçemiz dahilinde yapabileceğimizin en iyisini yapmak zorundayız.Afyonda spor severlere dünya yıldızlarını ve olimpiyat şampiyon sporcularını seyrettirmek afyon adına bizleri gururlandırıyor.

“En büyük pay Başkan Burhanettin Çobanındır”

Bu takımların burada olmasındaki en büyük pay Belediye Başkanımız BURHANETTİN ÇOBAN’ın olduğunu kaydeden Kınay”Afyon belediye Yüntaş Takımı onun eseridir. Afyon belediye Yüntaş Voleybol takımımız diğer takımlar tarafından saygı ve örnek gösterilecek bir kulüp olmuştur.Bu itibarımızı devam ettirmek ve ligde kalıcı olmak en büyük hedefimizdir . Bizim her zaman yanımızda olan Valimiz AZİZ YILDIRIM beye , Onursal Başkanımız Sayın BURHANETTİN ÇOBAN beye ilimiz Protokolüne , Basın mensubu arkadaşlarımıza , salonda bizi her zaman destekliyen taraftarımıza ve bize bu onur ve gururu yaşatan teknik ekip ve sporcu kardeşlerime teşekkür ediyorum . “ diyerek sözlerini tamamladı.