Çalışmanın şuanda mahkeme kararıyla yarım kaldığını, proje için planlanan yeni inşaata 2018 yılında tekrardan başlanacağını söyledi

Çavuşbaş semtinde bulunan bir alanda Kent Müzesi yapmayı planlayan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban çalışmanın mahkeme kararıyla iptal edildiğini belirtti.

“KENT MÜZESİ İÇİN YENİ BİR ÇALIŞMA YAPIYORUZ”

Sürece ilişkin bilgiler veren Başkan Çoban; “Afyonkarahisar Belediyesi olarak oluşturmayı planladığımız ve kamuoyu ile paylaştığımız Kent Müzesi ile ilgili olarak bilindiği üzere bir vaadimiz vardı. Bununla ilgili olarak Çavuşbaş semtimizin Keltepe mevkiinde bir bölgede imar çalışmalarını yapmıştık. İmar çalışmalarının ardından proje çalışmalarımız devam ederken açılan bir dava neticesinde hazırlamış olduğumuz plan ve çalışma iptal oldu. Ancak Afyonkarahisar Belediyesi olarak bu konudaki hassasiyetimizin de takdir edileceğini düşünerek yeni bir çalışmaya başlanması hususunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Mahkemelik olan çalışmaya ilişkin projemizde tamamen bitmemişti. Bu nedenle proje çalışmalarımıza da devam ediyoruz. İnşallah en geç 2018 yılı başında Kent Müzesi inşaatına başlamayı hedefliyoruz” dedi.

KÜLTÜR HİZMETLERİNE AĞIRLIK VERİLECEK

Kent Müzesi için eser temini konusunda yaptıkları çağrıya vatandaşlardan büyük destek geldiğini de ifade eden Başkan Çoban; “Kent Müzesi’nin proje çalışmalarının devam ediyor olması ve inşaatına henüz başlanamamış olsa da yaptığımız çağrıya Afyonkarahisar halkından ilgi ve alaka var. Afyonkarahisar halkı çağrımız üzerine ellerinde bulunan ve Kent Müzemizde sergilenmeye elverişli olan eserleri getirerek Afyonkarahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’müze teslim ediyorlar. Biraz önce de bahsettiğim gibi Kent Müzemiz yaşanan süreç nedeniyle yetişmese de Kültür Sanat Evi projemiz vardı vaad ettiğimiz. Bu vaadimizi gerçekleştirerek Belediye Şehir Çarşısı arkasında Kültür Sanat Evini oluşturduk. Geçtiğimiz hafta içerisinde de restorasyon çalışmaları tamamlanan Kültür Sanat Evi’nde de incelemelerde bulundum. Tefrişatı bitmek üzere, mobilya ve dekorasyon işleriyle ilgili arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyorlar. 2-3 ay içerisinde Kültür Sanat Evi hizmete açılacak. Afyonkarahisar Belediyesi olarak belediyecilik hizmetleri dışında kültür ve sanata yönelik çalışmalara katkı ve desteklerimiz her alanda devam edecek” diye konuştu.