Kamil Miras Anadolu Lisesi Konferans salonunda düzenlenen programa; Ak Parti Genel Merkez Kadın Kolları Teşkilat Başkanı Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, Genel Merkez Kadın Kolları Seçim İşleri Başkanı Havva Sibel Söylemez, Genel Merkez Kadın Kolları Dış İlişkiler Başkanı Fatma Ataseven, İl Protokolünün eşleri ve Ak Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay ile İl Yönetim Kurulu üyeleri katıldı. Toplantıya sivil toplum örgütü temsilcileri de dinleyici olarak iştirak etti. 'Kadınlarla Büyük Türkiye Yolunda' programı kapsamında, kadınların işgücü katılımına katkı sağlamak ve onları bilinçlendirmek adına hibe ve destek paketleri anlatıldı. Çeşitli desteklerden faydalanarak iş kuran kadınların da konuk edildiği programda anlatılan başarı hikâyeleri girişimci kadınlara da ilham verdi.

kadinlar--(5).jpeg

“BİZLER ANADOLU’YA ADINI VERDİREN GÜÇLÜ KADINLARIZ”

Ak Parti Afyonkarahisar Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk yaptığı konuşmada; “Afyonkarahisar’ımızın azimli, çalışkan ve güçlü kadınları diyerek sizleri selamladım. Çünkü bizler üzerinde yaşadığımız bu kadim topraklara Anadolu adını verdiren Anadolu’nun güçlü kadınlarıyız. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ifadeleriyle ‘Anadolu demek Anadolu kadını demektir. Çünkü Anadolu kadını tıpkı bu topraklar gibi çilekeştir, kurucudur, yapıcıdır. Hep ayakta kalandır. Her zor dönemde bacasının tüttürmeye devam eden, çocuklarını yetiştiren, dişini tırnağına takarak üreten, umudumuzu hep taze tutmamızı sağlayan kadınlardır.’ Yani bugün bu salonu dolduran sizlersiniz. Sizlersiniz türlü yokluklar içinde olsa da Anadolu’dan dünyaya örnek bir medeniyetin yükselmesini sağlayan cesur yürekler! Terken Hatunlar, Hayme Analar, Nene Hatunlar, Bacıyan-ı Rumlar, 15 Temmuz’da tankların karşısına dikilen kahramanlar sizlersiniz; bizleriz!” ifadelerini kullandı.

“KADININ EMEĞİ TÜRKİYE’NİN İSTİKBALİDİR”

Kadınlara yönelik hibe ve desteklerden bahseden Ertürk konuşmasına şöyle devam etti; “Bizler biliyoruz ki; Dinar’da lavanta, Şuhut’ta patates hasadı yapan, Başmakçı’ da tavuk çiftliklerinde çalışan, Evciler’ de kavun yetiştiren kadınlarımızın kendi hayat hikâyelerine ekleyecek hayalleri var. Bolvadin’de sucuk ve kaymak üreten, Çobanlar’ da haşhaş kıran, seralarda çalışan, Kızılören’de yufka açan kadınlarımızın evlerine, eşlerine, evlatlarına dair hayalleri var. Sultandağı’nda kiraz, Çay’da vişne, Sinanpaşa’ da bezelye toplayan kadınlarımızın köyüne, beldesine ilimize dair hayalleri var. Dazkırı’da tekstil atölyelerinde kumaş, Hocalar’ da keçe, Bayat’ta kilim dokuyan kadınlarımızın memleketimize, ülkemize dair hayalleri var. Emirdağ’ın gurbet ellerinde, Sandıklı’nın termallerinde, İscehisar’ın mermer ocaklarında çalışan, İhsaniye’ de süt sağan, patik ören kadınlarımızın dünyaya yön verecek hayalleri var. İşte bizler Ak Parti Kadın Kolları olarak bu hayallerinize sımsıkı sarılın, asla ve asla vazgeçmeyin diye sizlere bir kapı aralamak istedik. Yolunuzu aydınlatalım, bir ışık tutalım istedik. Devletimizin ve hükümetimizin hayallerimizi gerçekleştirmemiz için kadınlarımıza, gençlerimize tanıdığı pek çok destekler, hibeler ve teşvikler var. Kıymetli kurum müdürlerimiz bugün bizlere bunlar hakkında bilgi verecekler ve bizlere yön çizecekler. İlimizden hayallerinin peşinden giden kadınlarımız “ben başardım siz de başarabilirsiniz” diyerek başarı hikâyelerini sizlerle paylaşacaklar. Bizim bu programı hazırlamaktaki en büyük gayemiz Anadolu’nu güçlü kadınlarının gücüne güç katmak ve Kadınlarla Büyük Türkiye Yolunda emin adımlarla ilerlemektir. Çünkü yine bizler biliyoruz ki; Kadın Emeği Türkiye’nin İstikbali ‘dir .”  Ertürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

kadinlar--(3).jpeg

“2022 YILINI KADINLARIN GELECEĞİ YILI İLAN EDELİM”

Ak Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay da programda bir konuşma yaparak kadınların gücünü vurguladı. Uluçay; “Afyonkarahisar’da kadınlar ve sivil toplum örgütleri arasında ciddi bir birlik beraberlik ve enerji var. İnşallah Kadın Kooperatiflerimiz ve Kadın Kültür Evlerimiz tüm Türkiye’ye örnek olacak. 2021 yılı aile yılı ilan edildi, 2022 yılını Kadın Yılı, Kadınların Geleceği Yılı olarak ilan edelim.” dedi.

kadinlar--(4).jpeg

KADIN KOLLARI REHBER OLACAK, KADINLAR GİRİŞİMCİ OLACAK

Ak Parti Genel Merkez Kadın Kolları Teşkilat Başkanı Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç programda yaptığı konuşmada; “Nüfusun yarısını oluşturan kadınların ekonomik hayata katılmaması düşünülemez. Tarım Bakanlığımızın, Ticaret Bakanlığımızın, TKDK’nın, İŞKUR’un, Aile Bakanlığımızın, Çalışma Bakanlığımızın birçok desteği var.  Daha önce ben de Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’nda Kırsal Alanda Kadın Girişimciliği alt komisyon başkanlığı yaptım. Burada fark ettik ki; bizim dahi bilmediğimiz pek çok destek var. Bu nedenle biz istiyoruz ki Ak Parti Devlet ve Millet kaynaşmasını nasıl sağladıysa bu destek ve hibeleri kadınlarımıza anlatalım. Girişimci olmak isteyen, kooperatif kurmak isteyen kadınlarımız nereye başvuracak, hangi destekten faydalanacak, nasıl bir yol takip edecek kadın kollarımız onlara rehberlik hizmeti yapsın.” dedi. Programda aldıkları desteklerle iş kuran ve istihdam sağlayan kadınların öyküleri anlatıldı. Kararlılıkla girişimcilik örneği gösteren kadınların azim veren hikayeleri katılımcılar tarafından ilgiyle dinlendi. >>MEVLÜT TINASkadinlar--(1).jpeg