Toplantıda İşkur ile Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü tarafından 2017 yılında uygulanacak olan teşvikler hakkında da işverenlere bilgiler aktarıldı.

Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım başkanlığında ATSO toplantı salonunda gerçekleştirilen Afyonkarahisar’ın Ekonomik Durumu ve Potansiyeli konulu toplantının açılış konuşmasını da Vali Aziz Yıldırım gerçekleştirdi. 

“ELİNİZİ TAŞIN ALTINA KOYACAĞINIZDAN ŞÜPHEMİZ YOK”

Dünyada mutlaka üretim yapmak gerektiğine vurgu yaparak konuşmasına başlayan Vali Yıldırım; “Hepimizin yaşayabilmesi için sanayicilerimiz, üreticilerimiz kendi alanlarında mutlaka bir takım üretimleri artırmalı bu üretimleri devam ettirmeleri ve üretimleri yapabilmek için de istihdam oluşturabilmeleri için gayret sarf etmeleri gerekiyor. Sizler kıymetli insanlarsınız, kendinizi önemseyin çünkü biz sizleri önemsiyoruz. Ülkede ne kadar çok üretim olursa o kadar çok istihdam olacak, o kadar çok kaynaklarımızı daha adil paylaşma imkanına sahip olacağız. İnsanımızın, çalışanımızın bu topraklar üzerinde yaşayan kişilerin vatandaşlarımızın evine daha çok ekmek gidecek cebine daha çok para girecek bu sizler sayesinde olacak. Bugüne kadar sizler bunu başarıyla yaptınız hepinizden Allah razı olsun. Bundan sonra da ben eminim ki bu ülkenin bekası için bu ülkenin istiklali için bu ülkenin bu vatanın istikbali için sizler tekrar elinizi taşın altına koyacaksınız bundan en ufak bir şüphemiz yok” diye konuştu. 

“MİLLİ İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ’NİN BİR UCUNDAN SİZLER TUTMALISINIZ”

“Üretimi daha da artırmamız gerekiyor bunu nasıl yapabiliriz? Devlet olarak bizden beklentileriniz neler?” bunları sizlerden dinlemek istiyorum” diyerek sözlerini sürdüren Vali Aziz Yıldırım; “Sizler bunları eminim ki değişik platformlarda sayın bakanlarımıza, başbakanımıza, cumhurbaşkanımıza aktarmak imkanına sahip oluyorsunuz ama Afyonkarahisar özelinde neler yapabiliriz sizlerden dinlemeyi çok arzu ederim. Sayın Cumhurbaşkanımız çok büyük bir İstihdam Seferberliği başlattı. Bu istihdam seferberliği sizler olmadan olmaz. Mutlaka sizlerin bunun bir ucundan tutmanız lazım bu istihdam seferberliğine sizlerin de katılması gerekiyor. Her bir işadamımız, her bir sanayicimiz, her bir üretim yapan fabrikamızın, atölyemizin, toprağımızın sahibi mutlaka çevresindeki işi olmayan insanlara artı bir istihdam sağlamak suretiyle onların evlerine de ekmek gitmesine katkı sağlamış olursa hem bu dünyalık pek çok getirisi var hem de öbür dünyada ciddi bir ecri olduğuna inanmaktayım. Bunun için devletimiz bir takım imkanlar sağladı ve bir takım muafiyetler getirdi, bir takım kolaylıklar ortaya koydu. Afyonkarahisar’da çok iyi sanayicilerimiz var istihdamı geliştirecek çok iyi üretici arkadaşlarımız var, ticaret erbabımız var. Sanayicilerimiz, işadamlarımız ve üreticilerimiz inşallah Cumhurbaşkanımızın başlatmış olduğu Milli İstihdam Seferberliği politikasına mutlaka canı gönülden katkı sunacaklardır” dedi.

İŞKUR VE SGK TEŞVİKLERİ ANLATILDI

Vali Aziz Yıldırım’ın işadamları, sanayiciler ve üreticilere hitaben yaptığı konuşmanın ardından Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Karakaya tarafından İş Başı Eğitim Programı ile istihdamın artırılması projesi ile istihdam yapacak işletmelere verilecek destekler konularına değindi. Toplantıda Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Samet Fidan’da 2015 ve 2016 yıllarında sektörlerin çalışan sayıları, artış ve azalış oranları ile 2017 yılında devlet tarafından sağlanacak olan teşviklerle ilgili detaylı bilgiler paylaştı. Toplantının basına kapalı olan son bölümünde ise soru cevaplarla iş dünyası beklentilerini paylaştı.