Pulların İhsaniye ile Afyonkarahisar’ın tanıtımına ve ekonomisine katkı sunması bekleniyor. 

PTT’nin kurum ve kuruluşlara hazırladığı özel pulları Afyonkarahisar’da kullanan tek belediye İhsaniye Belediyesi oldu. Belediye ismi ve logosu için özel hazırlanan pulları önceki gün Afyonkarahisar PTT Başmüdürü Mehmet Örsdemir bizzat İhsaniye Belediye Başkanı Şaban Çabuk’a takdim etti. Ziyarette İhsaniye Belediye Meclis üyeleri Necmi Sofu ve Ahmet Kaya ile PTT İhsaniye Müdürü Onur Yenel’de hazır bulundu. 

PULLAR İHSANİYE’Yİ DÜNYAYA TANITIR

Ziyarette konuşan PTT Başmüdürü Mehmet Örsdemir, hazırlanan pulların İhsaniye’yi dünyada tanıtacağını söyledi. Örsdemir şöyle konuştu: “İhsaniye Belediye Başkanımızın kendi talebi doğrultusunda hazırlamış olduğumuz kişisel pulu takdim etmek için buraya geldik. Kişisel pul hem İhsaniye’nin hem de Afyon’umuzun dünyada tanıtılmasına büyük katkı sunacaktır. Buna inanıyorum. Başkanımız sağolsun bu konuda bize destek oldu. Bizde hem teşekkür edelim hem de pullarımızı elden teslim edelim istedik. Bu pullar hem İhsaniye için hem de Afyon için çok önemli. Biz bunu yaygınlaştırmak istiyoruz. Her belediye kendi festivallerinde bu pulları kullanabilir. Buda turizme ve Afyon ekonomisine katkı sunacak. Buranın Frig Vadisi var. Buranında bir Kapadokya olması için istişarelerimiz oldu. Buranında dünyaya tanıtılmasını istiyoruz.”

BÖLGEMİZİN KALKINMASI İÇİN TANITIMA ÖNEM VERİYORUZ

Daha sonra konuşan Belediye Başkanı Şaban Çabuk, İhsaniye’nin ve Afyonkarahisar’ın kalkınması gerektiğini, halkın refahının artması için tanıtımın önemli olduğunu altını çizdi. Başkan Çabuk: “Posta Teşkilatı’nın pul basımı ile alakalı bir çalışması olduğunu duyunca belediye olarak müracaat ettik.  Belediyemizin ismini ve logosunu taşıyan pullar bastırdık. Kendileri de elden getirip teslim ettiler. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bu hizmetle tüm Türkiye’ye göndereceğimiz gönderilerde ilçemizin tanıtımı yapılmış olacak. Pul hizmetinin kamuoyuna duyurulması çok önemli. Bizim gibi diğer belediyeler ve kaymakamlıklarda inşallah bu pul uygulamasından faydalanır. Bölgemizin kalkınması, halkımızın refahını artıracaktır. Bunun için tanıtım yapmamız gerekecek. Bu kapsamda pul kullanımı önemli bir araç olacak. İhsaniye için Afyon’umuz için hayırlı olsun.” dedi. Konuşmasının ardından Belediye Başkanı Şaban Çabuk, patentli İhsaniye patiğini PTT heyetine hediye etti.