Ülkemizdeki tanınmış tarihçilerin iştirakiyle gerçekleştirilecek olan sempozyum 19-21 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek. Sempozyumun açılış konuşmasını ve “Devletin Teorik Altyapısı” konulu 1. Oturumun başkanlığını ise Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu yapacak.

Sempozyumda toplam 7 oturum yapılacak

Sempozyumda Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun başkanlığını yapacağı oturum dışında Türk Devlet Geleneği başlığıyla iki oturum daha yapılacak. Ayrıca “Çağdaş Türk Dünyası”, “Ey Oğul”, “Tac-u Taht”, “Kapanış ve Değerlendirme”  başlıklarıyla yapılacak oturumlarla birlikte sempozyumda toplam 7 oturum gerçekleştirilecek.

Milli tarih şuurunun kazandırılması hedefleniyor

Belirlenen oturum başlıkları altında Türk tarihinin enine boyuna değerlendirileceği sempozyum ile katılımcılara ve sempozyumun çıktılarından faydalanacak gençlere milli tarih şuurunun kazandırılması hedefleniyor. Fermanlar ve beratlardan oluşan bir serginin de bulunacağı sempozyumun son gününde ayrıca Afyonkarahisar’ın tarihi yerlerine yönelik bir gezi düzenlenecek.

Afyonkarahisar kongre şehri olma yolunda ilerliyor

Afyonkarahisar’ın ülkemizde ulaşım konusunda bir kavşak noktası durumunda bulunduğunun altını çizen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise “Zafer’in ve Termalin Başkenti Afyonkarahisar 5 yıldızlı otelleriyle kongre şehri olma yolunda da hızla ilerliyor. Bu hedef doğrultusunda Afyonkarahisar’da birincisi düzenlenecek olan Türk Tarih Sempozyumu geleneksel hale getirilerek 2-3 yılda bir tekrar yapılacak. Milli tarih şuurunun artırılmasına yönelik yapılacak sempozyumun tarihi şehrimiz Afyonkarahisar’da düzenlenecek olması da ayrıca bir önem taşıyor” değerlendirmesinde bulundu.