2 adet yeni huzurevi yapılacağını belirtti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı 4 huzurevi ile 1 özel huzurevinde yaşlı bakım hizmetlerine devam edildiğini ancak tümünde kapasitenin üzerinde yaşlıya hizmet verildiğini belirten Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Alper Sezer hayırseverlerin katkılarıyla bir tanesi Bolvadin’de diğeri ise Emirdağ’da olmak üzere 2 huzurevi yapılacağını, Fuar Alanı’nda da devlet bütçesiyle bir huzurevi yapılacağını söyledi.

“SOĞUK HAVA ŞARTLARINDA KİMSEYİ DIŞARDA BIRAKMADIK”

Yaşlı hizmetleri alanında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak çalışmalarına devam ettiklerini belirten İl Müdürü Alper Sezer; “Dünya’nın yaşlandığı gibi ülkemiz nüfusu da yaşlanıyor. Yaşlılık popülasyonu hızla arttığı için kurum olarak bizim de bu konuda politikalar üretmeye çalışıyoruz. İlimizde fiilen Sandıklı Hüseyin Develi Huzurevi 81 kişi kapasite, merkez Huzurevi 110 kişi kapasite, Bolvadin Huzurevi 40 kişi kapasite, Emirdağ Huzurevi 68 kişi kapasite olmak üzere devlete ait 4 resmi huzurevi ile bir tane de Dinar’da da yaşlı bir hayırsever teyzemiz tarafından işletilen Özel Buhurcular Huzurevi olmak üzere 5 huzurevi ile hizmet vermeye devam ediyoruz. Doluluk olarak ise tüm huzurevlerinin kapasite üstü çalıştığını söyleyebiliriz. Merkezi örnek verecek olursak 110 kapasitemiz var ancak 131 yaşlımıza hizmet veren bir huzurevine sahibiz. Valimizin talimatı ile soğuk hava şartlarını da göz önünde bulundurarak hiç kimsenin sokakta kalmaması için çaba harcadık ve bu nedenle tüm huzurevlerimiz kapasitelerinin üzerinde hizmet veriyor. Çeşitli sosyal aktivitelerle de yaşlılarımızın güzel ve hoş vakit geçirmeleri için elimizden gelen bütün gayret ve çabayı sarf ediyoruz” dedi. 

“HAYIRSEVERLERİN KATKILARIYLA 2 HUZUREVİNE DAHA KAVUŞACAĞIZ”

Yaşlılara yönelik yeni yatırımlara ilişkin de bilgiler veren Alper Sezer; “Hayırsever bir vatandaşımızın katkılarıyla da Emirdağ’da ‘Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ inşaatı için Valimizin onayı ile bir protokol yaptık. Tüm masrafları hayırsever vatandaşımız tarafından karşılanacak olan merkez şu anda proje hazırlama ve yer teslimi aşamasında. Hızlı ve etkin bir şekilde en geç 24 ay içerisinde bitecek ve Emirdağ’da hizmet verecek 2’nci yaşlı bakım merkezi kazandırılmış olacak. Emirdağ’da ihtiyaç var mıydı diye sorular da gelebilir, gurbetçisi çok olan bir ilçe Emirdağ. Gençlerin de yurtdışında olması sebebiyle yaşlı insanlar ilçede kalıyor. Bu insanlara da birilerinin sahip çıkması lazım bu noktada da devlet üzerine düşen görevi yerine getiriyor. Bolvadin ilçemizde de yine bir hayırseverimiz tarafından yer tahsisi bakanlığımıza yapılan bir arazide büyük bir huzurevi inşaatına bu yıl içerisinde başlanacak. Böylelikle ilimizde devlete ait huzurevi sayımız da 4’ten, 6’ya çıkacak” diye konuştu.

“MERKEZDE DE 90 KİŞİLİK BİR HUZUREVİ YAPACAĞIZ”

Afyonkarahisar Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje kapsamında Fuar Alanı’nda çalışmalarına başlanan Engelsiz Yaşam Merkezi’nin yanındaki alanda da devlet katkılarıyla bir huzurevi yapılacağına değinen İl Müdürü Alper Sezer; “Fuar alanı mevkiinde engellilerimize yönelik olarak planladığımız Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezimizin çalışmaları yüzde 90 oranında tamamlandı. Bu yıl yaz aylarında hizmet vermeye başlamasını sağlamayı planlıyoruz. Bu merkezimizin bulunduğu mevkide bize tahsis edilmiş olan arazide zemin etüdünü de yaptırdık ve inşallah proje aşamasını da tamamladıktan sonra burada 90 kapasiteli bir de huzurevi yapmayı planlıyoruz. Merkezde de ihtiyaç olan 2’nci huzurevi için ödeneği de ayrıldı” ifadelerini kullandı.