Medeniyet falan diyorlar ama Avrupa maalesef bu tutumuyla gerçekten çok büyük ayıp işliyor. Hollanda’nın yaptığı saygısızlık ve densizlik.” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bolvadin Belediyesini ziyaret ederek, ilçeye yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. 

Türkiye Cumhuriyeti siyasetine Avrupa ülkelerinin tutumunun kabul edilemez olduğunu dile getiren Bakan Eroğlu, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Demokrasinin beşiği diyorlar. Medeniyet falan diyorlar ama Avrupa maalesef bu tutumuyla gerçekten çok ayıp işliyor. Kendisine yakışmayan hareketler içerisinde. Hele Hollanda’nın yaptığı çok büyük saygısızlık. Adeta densizlik. Aile Bakanımız Roterdam’da Konsolosluğa gidecek onun önünü kesiyorlar. Böyle bir şey yok ya. Bırakın Bakanı, sade bir vatandaşa yapılsa bile kabul edilemez, yapılamaz.”

“Avrupa medeniyet konusunda bizden ders almalı”

Bakan Eroğlu, Hollanda’nın kendi ırkçı siyaseti için bu tarz hareketlerle kendi insanlarına seçim öncesinde mesaj verdiğini kaydetti. Bu tavırlar içerisine girilmesinin çok yanlış olduğunu aktaran Eroğlu, “Hiçbir dönemde elçiye zeval olmaz denir. Gelen misafir her zaman kabul edilir. Karşılanır ve uğurlanır. Usul böyledir. Medeniyet bizde. İnsanlık bizde. Bu yüzden Avrupa’nın medeniyet ve insanlıkla ilgili bizden ders alması gerekli. Maslahatgüzarlar tarafından cevap verildi. Lakin oradaki vatandaşlarımızın sakin olması gereklidir. Türkiye çok büyüyor, gelişiyor ve yıldızı parlak. 21. asra mührünü vuracak olan Türk milletidir. Ben buna yürekten inanıyorum. Zamanı gelince gereği yapılacak.” diye konuştu.

Öte yandan Bakan Eroğlu, havanın yağmurlu şartlarına rağmen Bolvadin’deki temel atma töreninde vatandaşlara hitap etti.