Yurdunuseven, İl Başkan Yardımcısı ve Tanıtım Medya Başkanı Mustafa Ötken ile parti binasında düzenlediği haftalık basın toplantısında, Avrupa'nın son dönemde faşist uygulamalarla öne çıkan bir eğilim içerisinde olduğunu ifade etti. 

Hollanda'nın, Türk bakanlara karşı ortaya koyduğu skandal tutuma işaret eden Yurdunuseven, şunları kaydetti: 

"En büyük faşist gösteriyi Hollanda gerçekleştirdi. Ülkelerin diplomatik alanları, konsoloslukları kendi ülkelerinin toprakları sayılır. Bizim Hollanda’daki konsolosluğumuza Sayın Bakanımızın özellikle bayan bakanımızın alınmaması, aracında kilitlenmesi aracında gözaltında tutulması ve konsolosluğumuza alınmaması vatandaşlarımızla bir araya getirilmemesi tamamen bir Nazi’den kalma faşizan bir durumdur. Burada diplomatik tüm teamüller gözardı edilmiştir. Hiçbir şekilde diplomatik teamüllere uyulmamıştır. Oradaki halkımızın üzerine köpekler salınarak maalesef bir dehşet ortaya çıkartılmıştır. Biz bu durumu şiddetle kınadık ve hala kınamaya devam ediyoruz. Hayır diyen vatandaşlarımıza bir nokta daha eklemek istiyoruz, Avrupa’da hayır diyor buna da dikkat etmelerini söylüyoruz."

"CHP hala anlamamış"  

Yurdunuseven, anayasa değişikliği konusunda CHP'nin dile getirdiği eleştirilere de tepki gösterdi. 

CHP'nun hala bu anayasa değişikliğini anlamadığını ya da anlamak istemediğini dile getiren Yurdunuseven, "CHP’liler, başta Sayın Genel Başkanları olmak üzere maalesef bu anayasa değişikliğini bilmiyorlar ya da yalan söylüyorlar. Geçen hafta kararnamelerle ilgili yalanlarını dile getirmiştik. Dün de Genel Başkanları Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, '18 yaşında milletvekili olan birisi 23 yaşından sonra emekli olacak.' dedi." ifadelerini kullandı.  

Yurdunuseven, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın Afyonkarahisar’a geleceğini de hatırlatarak, tüm Afyonkarahisar halkını Anıtpark önüne davet etti.