MOBİL UYGULAMAYI YÜKLEYİN

Meteoroloji Genel Müdürlüğü uluslararası standartlara uygun olarak, meteorolojik gözlem, tahmin ve uyarıları zamanında, güvenilir, yeterli ve etkin şekilde sunmak kalite politikası ile çalışmalarını sürdürüyor. 

Türkiye sathına yayılmış toplamda bin 840 adet gözlem sistemiyle ( otomatik meteoroloji gözlem istasyonları, meteoroloji radarları, yıldırım tespit ve takip sistemleri, yüksek atmosfer gözlem sistemleri) atmosferi gözlemleyerek en iyi ve doğru veriyi üretmek ve güvenilir hava tahminleri yapmak üzere 7 gün 24 saat faaliyetlerine devam ediyor. 
Bu çalışmalarını yaparken aynı zamanda uydular, süper hızlı bilgisayarlar vb. araçlar ile son teknolojiyi kullanıyor.  Bütün bu çalışmaların ana gayesi, canlı hayatının her alanında hava olaylarının etkisinin kaçınılmaz olduğu gerçeğinden hareketle zamanında tedbir alınarak mal ve can kaybının en aza indirilmesi.

Afyonkarahisar Meteoroloji 5. Bölge Müdürlüğü de sorumluluk sahasında gözlem sistemlerini etkin bir şekilde kullanarak çalışmalarına devam ediyor. Bölge Müdürlüğü sorumluluk sahasında yer alan Afyonkarahisar, Denizli ve Uşak illerinde toplamda 99 adet gözlem sistemi bulunuyor. Özellikle kısa süreli tahminlerde çok önemli olan meteoroloji radarlarından bir tanesi de Afyonkarahisar Kumalar Tepesinde kuruldu. Ülkemizin birçok yerinde yayında olan Meteorolojinin Sesi Radyosu FM 91.5 frekansından Afyonkarahisar ve çevresinden de dinlenebiliyor. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hemen hemen her sektör için meteorolojik veriler ve tahminler üretirken bunları kullanıcıların erişimine sunuyor.  Günlük-haftalık-aylık-mevsimlik hava tahminleri,  zirai don tahmini, hasat zamanı tahmini, karayolları tahmini, denizcilik tahmini, stadyum tahmini, toz tahmini yapılan bu çalışmalardan birkaçı. Ülkemizin bu konudaki tek yetkili kurumu olan Meteoroloji Genel Müdürlüğünün  www.mgm.gov.tr web sitesi ve akıllı telefonlar için yapılmış olan Meteoroloji Akıllı Telefon Uygulaması ile tahmin ve gözlem bilgilerine kolayca ulaşılabiliyor.