Merkez Cami'de yapılan finalde, Kur'an-ı Kerim'i ezberleyen hafızlar, jürinin kendilerine söylediği 3 ayeti ezbere okudu.

Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, burada yaptığı konuşmada, "Sözlerin en güzeli olan Allah'ın kelamını hıfzeden öğrencilerimizi, Hz. Bilal'in nidasıyla ses bulan ve kıyamete kadar devam edecek olan ezanımızı okuyacak olan öğrencilerimizi, onları yetiştiren öğretmenlerini ve emek veren ailelerini tebrik ediyorum." dedi.

Yarışmaya, Afyonkarahisar il merkezinden ve ilçelerden hafızlık dalında 4, ezan okuma dalında ise 13 öğrenci katıldı. 

Yarışma sonunda, hafızlık dalında birinci Sandıklı Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Abdussamet Demirdirek, ikinci Şuhut Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Emre Yazar, üçüncü Afyonkarahisar Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muhammaed Akçay ve dördüncü Bolvadin Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mehmet Burak Şirin oldu.

Ezanı güzel okuma yarışması birincisi ise Afyonkarahisar Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mehmet Özdamar, ikinci Çay Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mehmet Taşpınar, üçüncü Şuhut Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Bekir Işık ve dördüncü Merkez Sahipata Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Sait Ramazan Kaya oldu.

Öğrenciler, ödüllerini program sonunda İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mevlüt Çınar ve diğer katılımcılardan aldı.