“Seçmenlerin yüzde 85’i demokratik haklarını kullandı, YSK’da kesin sonuçları açıkladı. Artık ayrışma değil, birlik beraberliğimizi pekiştirme vaktidir” dedi.

Halk oylaması sonuçlarının kesinleşmesinin Ardından AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, halk oylamasında evet oyu kullanarak anayasa değişikliğinin önünü açan vatandaşlara teşekkür etti.

“3 İLÇE VE 1 BELDEYE TEŞEKKÜR ZİYARETİ PLANLADIK”

Halk oylamasında en yüksek evet oyunun çıktığı ilçeleri ziyaret ederek teşkilatlarına ve halka teşekkür etmek için önceki gün memleketine gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, dün de AK parti İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Basın mensuplarının hazır bulunduğu ziyarette ilk olarak AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven kısa bir konuşma yaptı. Başkan Yurdunuseven; “Sayın bakanım ve milletvekillerimizle birlikte referandumda en yüksek oyun çıktığı İhsaniye, Hocalar ve İscehisar’a teşekkür ziyaretlerinde bulunmak üzere program yaptık. İhsaniye ve Hocalar ilçelerimizi ziyaret ederek kendilerine sayın bakanımız tarafından müjdeler verildi. Büyük Kalecik beldesi ile İscehisar’ı da ziyaret ederek onlara da müjdelerini vereceğiz” dedi.

“OY KULLANMAK VATANİ BİR VAZİFEDİR”

AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’ da konuşmasına Yüksek Seçim Kurulu tarafından halk oylaması kesin sonuçlarının açıklandığını söyledi. Halk oylaması kesin sonuçlarına göre evet oylarının yüzde 51,41 olduğunu, hayır oylarının ise yüzde 48,59 olarak YSK tarafından açıklandığını ifade eden Bakan Eroğlu; “biz halk oylamasının güzelliklere vesile olmasını temenni ediyoruz. YSK’nın yaptığı kesin sonuçların ardından halk oylaması ile ilgili tartışmalar artık bitmiştir ve millet kararını vermiştir. Hükümet olarak bizim milletin kararına saygımız var. Evet oyu kullanan vatandaşlarımız da, hayır oyu kullanan vatandaşlarımız da bizim kardeşimizdir ve başımızın tacıdırlar. Seçmenlerimizin de yüzde 85’i demokratik haklarını kullanmışlardır. Milletimize sandığa giderek kullandıkları oylarından dolayı teşekkür ediyoruz. Oy kullanmak vatani bir vazifedir ve milletimizde büyük bir çoğunlukla bu vazifeyi ifa etmiştir. Tüm vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.

“HAYIR OYLARI DA BİZİM İÇİN EVET KADAR KIYMETLİDİR”

Halk oylamasının ardından Türkiye’de yeni bir dönemin başladığını ifade eden Bakan Eroğlu; “Türkiye’de halk oylamasının ardından yeni bir dönem başladı. Evet oyu kullanan, kullanmayan bütün vatandaşlarımızı hükümet olarak kucaklıyoruz. Buradan üzerine basarak söylemek istiyorum hiçbir vatandaşımız mağdur olmayacak. Tercihlerinden dolayı hiçbir vatandaşımızı ayrıştırmadan, Büyük Türkiye’yi oluşturmak için birlik, beraberliğimizi pekiştirme vaktidir. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız da ifade etti hayır oyları da bizim için evet oyları kadar kıymetlidir. Neticede demokrasinin gereği de budur. Yüzde 100 evet çıkması da mümkün değildir bu yüzden herkesin görüşüne, düşüncesine saygımız var. Bizim kültürümüzde yaratılanı sevmek var yaratandan ötürü. Netice itibariyle bütün milletimize ve gönül coğrafyamıza hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Sistem değişikliğinin ardından devletin çarkları daha hızlı işleyecek, kalkınma, gelişme seviyesi çok daha fazla artacak. Bu gelişmelerle birlikte inşallah milletimizin refah seviyesi de artacaktır” ifadelerini kullandı.

“VERDİĞİMİZ SÖZÜ TUTUYORUZ EN YÜKSEK OY ÇIKAN YERLERİ ZİYARET EDİYORUZ”

Afyonkarahisar’a da ayrıca teşekkür eden Bakan Veysel Eroğlu; “Halk oylamasında Afyonkarahisar’da da yüzde 65 civarında bir oyla şimdiye kadar yapılan seçimlerde elde edilen oyların fevkalade üstünde bir oy verdi. Ben bütün Afyonkarahisarlı kardeşlerimize, hemşerilerimize gönülden teşekkür ediyorum. Seçimlerden önce söz vermiştik ve demiştik ki, ilk üçe giren beldelere ziyaret yapacağız diye. Geçtiğimiz günlerde en yüksek oyun verildiği ilçe belediye başkanları, teşkilat başkanları, kadın ve gençlik kolları başkanlarını Ankara’ya davet ettik ve taleplerini aldık. Marifet iltifata tabidir sözünden hareketle verdiğimiz sözü tutarak İscehisar, İhsaniye, Hocalar ilçelerimiz ile en yüksek oyun çıktığı belde olan Büyükkalecik’e teşekkür ziyaretlerinde bulunuyoruz. Belediye başkanları ve teşkilatlarımızın taleplerini yerine getiriyoruz. Müjdelerini de vererek gerekli yatırımlarına da başladık. Bir sonraki ziyaretimizde de en yüksek oyun çıktığı köylerimizi ziyaret ederek teşekkür etmeyi planlıyoruz” dedi.

“UYUM YASALARINI ÇIKARMAK İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI”

Türkiye siyasi tarihinin en kritik oylamasının geride kalmasının ardından yeni sistemde 2019 yılında yapılacak seçimin de önemli olduğunu belirterek önümüzdeki iki yıllık süreci değerlendiren Bakan Eroğlu; “Halk oylamasının ardından anayasadaki 18 madde de değişikliğe gidiliyor. Anayasa değişikliğinin ardından, uyum için bazı kanunların da değiştirilmesi gerekiyor. Bu değişiklikle ilgili çalışmalar devam ediyor. TBMM 2 Mayıs’ta açılıyor ve yasama çalışmaları bu süreçte başlayacak. Anayasa değişikliğine ilişkin çalışmayı bütün partilerin görüşünü dikkate alarak hazırlayalım diye çağrıda da bulunduk. Maalesef CHP kaçmayı tercih etti ve bizde MHP ile birlikte bu çalışmayı hazırlamak durumunda kaldık. Mecliste kabul edilen ve milletin önüne sunulan anayasa değişikliği de millet iradesi ile kabul edildi. Anayasa değişikliğinin yapılacağı maddelerin yasaya uyumluluğunu gerektiren düzenlemeler yapılması gerekiyor. 2 yıllık süre zarfında da tüm uyum yasalarının çıkarılmasıyla birlikte Kasım 2019’da yeni sistemdeki ilk seçim de gerçekleştirilecek” diye konuştu. 

“TÜRKİYE ARTIK GÜVENİLİR BİR LİMAN”

Referandum oylamasının ardından sistem değişikliğine gidildiğini ancak 2019 yılında yapılacak olan seçime kadar hükümetin de görevinin başında olduğunu ifade eden Bakan Eroğlu; “Bizim büyük projelerimiz var şu anda. Özellikle cazibe merkezleri kuracağız. Çiftçilere, esnafa, tüccara, bütün memurlara büyük destekler geliyor. İnşallah bunları hayata geçireceğiz. Bizim bakanlığın uhdesinde olan gelişim projeleri var. Şunu sevinerek ifade ediyorum ki referandumdan sonra doğrudan birtakım yatırımların Türkiye'ye gelişi konusunda hızlanma başladı. Türkiye artık güvenli bir liman olarak görülüyor. Bundan böyle istikrar olacağı için yurt dışından büyük yatırımlar da gelecek, istihdam artacak” ifadelerini kullandı.

“ORMAN YANGINLARINA KARŞI TÜM TEDBİRLERİMİZİ ALDIK”

Havaların ısınmasıyla artacak yangın vakalarına karşı alınan tedbirlerle ilgili hazırlıkların tamamlanıp tamamlanmadığı yönündeki bir soruya da yanıt veren Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, hazırlıkların yapıldığını ve gerekli tedbirleri aldıklarını belirtti. Bakan Eroğlu; “Referandum sürecinde hep arazideydim. Önümüzdeki Salı günü bu konuda da bir koordinasyon toplantısı yapacağım. Yani çok sıkı takip ediyoruz şu anda yangınla mücadelede 5 tane uçak hazır. 6 tane yeni helikopter aldık. 24 adet su atar helikopterimiz var. Bin tane arazöz var. Yangına acil müdahale çok önemli bu kapsamda 559 adet müdahale aracı aldık. Bunlar meteorolojinin ikazlarına uymak suretiyle görev yapacak. Meteoroloji nem, sıcaklık, rüzgar durumlarına göre 'şu noktalar kritik' diye ikazda bulunuyor ve ilk müdahale ekipleri oraya konuşlanıyor. Dolayısıyla 559 ilk müdahale aracı var. Şu anda tam 2 bin 372 adet iş makinesi ve 19 bin personelle Allah'a şükür hazırız” açıklamalarına yer verdi.