Ülkenin geleceği söz konusudur. O bakımdan 16 Nisan’da Gümbür gümbür ‘Evet’ diyelim.” dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Belediyesi Sebze ve Meyve Toptancı Hali ile Otogarı ziyaret etti. Bakan Eroğlu’na ziyaretlerde Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, İl Genel Meclis (İGM) Başkanı Salih Sel, Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Ali Çiloğlu,  ve çok sayıda partili eşlik etti.

16 Nisan’da yapılacak halk oylamasında Afyonkarahisar Sebze ve Meyve esnafından destek isteyen Bakan Eroğlu, çileklerle yazılmış ‘Evet’ yazını görünce ‘Afyonkarahisar hali çoktan kararını vermiş’ diyerek herkese teşekkür etti.
Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Ali Çiloğlu’nu da ziyaret ederek, hal esnafının durumu hakkında bilgi aldı. Daha sonra Afyonkarahisar Otogarını da ziyaret eden Eroğlu, vatandaşlara ve otogar çalışanlarına karanfil dağıttı.

“Ülkemiz büyük kalkınma içerisine girecek”

Afyonkarahisar Otogarında gazetecilerin sorunlarını yanıtlayan Bakan Eroğlu, hafta sonu havaların hep güzel olacağını kaydetti.

16 Nisan’da ülke genelinde çok güzel bir hava durumu olacağını dile getiren Bakan Eroğlu, Türkiye’nin geleceği için dönüm noktası olduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Güçlü, büyük Türkiye için anayasa değişikliği şarttır. O bakımdan hep birlikte 'evet' dememiz lazım. Bu parti seçimi değildir. Milletimizin geleceğiyle alakalı bir tercihtir. Dolayısıyla tercihlerini evet’ten yana kullanırlarsa, Türkiye için büyük bir kalkınma, refah seviyesinin artması, ihracatın artması, işlerin hızlı yürümesi açısından çok önemlidir. Bu bakımdan vatandaşlarımıza samimi bir davette bulunuyorum. Hep birlikte gümbür, gümbür 'evet' diyelim." 

“Büyük oranda evet çıkacak”

Halk oylamasında Türkiye Genelinde 33 il ve 154 ilçede programlara katıldığını ifade eden Bakan Eroğlu,  Afyonkarahisar ve Türkiye’deki sandıklarda büyük oranda Evet çıkacağını söyledi. Eroğlu, "Tahminlerde bulunmuyorum ama 'evet' çıkacağı konusunda, aşağı yukarı 33 il, 154 ilçede program yaptım. Vatandaşlarla kucaklaştık. Neticede vatandaşlar durumu anlamış, 'evet' kullanacağı şeklinde kanaatim var. Memleket için bereketli olmasını diliyorum." dedi.

Bakan Eroğlu, yurt genelinde yağışlı bir hava olduğunu, belirterek "Az önce Bingöl'de bir aşırı yağış durumu olmuş. Hatta Genel Başkan Yardımcımız Cevdet Yılmaz'la telefonla konuştum. Bir kaç tane köprü yıkılmış. Onları hemen yapacağız. Arkadaşlar zaten teyakkuzda." diye konuştu.