Fakat dikkate almadılar. Mevcut yönetim kuruluyla bizim kat edeceğimiz bir yol kalmadığını anladık. İkinci genel kurula 5 gün kala listemi hazırladım’ dedi.

Afyonkarahisar 2. Küçük Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu başkan adayı Mustafa Keser, gerçekleştirilemeyen genel kurul sonrası Anahaber Gazetesine açıklamalarda bulundu.

Keser, 2. Küçük Sanayi Sitesi Genel Kurulunun 14 Mayıs’taki ilk toplantısında sağlık nedenleri dolayısıyla katılamadığını ve de adaylığının söz konusu olmadığını söyledi.

Yapılamayan 2. Genel Kurul Toplantısının tek sebebi mevcut başkan Bekir Koçak ve arkadaşları olduğunu ifade ederek veballerinin de onlara ait olduğunu kaydetti. 

Keser, Emniyet Müdürlüğünden izin alamayacaklarını göstermeleri bu işi yapamayacaklarının en büyük delili olduğunun altını çizerek, “Genel kurulda yaşanan arbedenin sebebi, kooperatif üyelerini apar topar, genel kurulun dışarısına çıkarmak istemesidir. Bu yapılan davranış, insanlığa dahi yapılamayan davranış şeklidir. Orada bayan üyelerimiz de vardı. Çoğunluğu da yaşlı üyelerden oluşuyordu. Hazırun komple binadan çıkarılıp, insan onurunu zedeleyici biçimde tek tek içeriye alınmak istenmiştir. Biz de bu davranışı üyelerimize yakıştıramadığımız için buna karşı çıktık. Bizde oturduğumuz yerden üyelerin ismini sayarak, teyit edilmesini savunduk. Yaşanan kargaşanın sorumluluğu bize ait değildir. Bu olay üyelerimize yapılan insanlık dışı muamelenin sonucudur.”

Keser, hazırun cetvelindeki imzaların sahte olduğu yönündeki iddiaların da sorumluluğunun da yönetim kuruluna ait olduğunu söyledi.

Toplantıda oluşturulan divan heyetinin hepsinin sanayi sitesinde dükkânının bulunduğunu belirten Keser, hepsinin de kooperatif üyeliğinin bulunduğunu ifade etti.

Kamuoyunda ikinci genel kurul toplantısına aday olarak çıkmasındaki nedenlerini dobra dobra açıklayan Keser, şöyle konuştu:
“2015 yılında yapılan genel kurulda ve öncesinde arkadaşlarımla görüşmelerim oldu.  Orada konuşmada yaptım. Geçtiğimiz bir yılda bizim size bıraktığımız dönemden sonra üyelerimize vaat ettiğiniz hususlarla ilgili ortaya ne koydunuz? Onlarda sen bize talimat veremezsin dediler. Arkadaşlar biz bir bütündük. Daha önce beraber hareket ediyorduk. Evet yetkide, mühürde sizde. Lütfen bu konuda çalışmalar yapın dedim. Bende kooperatifin bir üyesiyim ve genel kurulda da bir üye olarak söz aldım. Yönetimden bu uygulamaları hayata geçirmelerini istedim. Ancak kendileri genel kurulda bana olumsuz yaklaştılar. Ve de hal ve hareketleriyle itici tavırlar sergilediler. Özeti de görüşlerimi dikkate almadılar.”

‘Mevcut Yönetim Kuruluyla bizim kat edeceğimiz bir yol kalmamıştır’  düşüncesiyle hareket etme kararı aldıklarını vurgulayan Keser, ikinci genel kurula 5 gün kala listeyi hazırladıklarını kaydetti.

Keser, 2. Küçük Sanayi Sitesi esnaflarına daha enerjik ve daha iyi hizmet etmeye karar verdiklerini vurguladı.

“Yeni tarihin açıklanmaması handikaptır”

3’ncü toplantının ne zaman yapılacağının muallâk ta kalmasını da değerlendiren Keser, mevcut yönetimin kanun, tüzük ve yönetmelikleri kendi yorumuyla idare etmeye çalıştığını savundu. 

‘Yeni Genel Kurul tarihindeki muallâklığın sebebi mevcut yönetimin zaman kazanma çabasıdır’ şeklinde değerlendirmede bulunan Keser, “Yapılan açıklamalarda 32 günden önce olmazmış, davetiyeler falan filan 40-50-60 günü bulurmuş.  Bu bir handikap. Açıkça kesin tarih verilmiyor. Zaman kazanmaya çalışıyorlar. Düştükleri durumdan dolayı imajlarını düzeltmeye çalışıyorlar. Ben bu konuda iyi niyetli olmadıklarını düşünüyorum. İyi niyetli olsalardı 32 gün sonrasına her şeyi tamamlarlardı. Bayrama denk geliyorsa, gerekçemiz var. Bayramdan sonra 1 hafta, 10 gün sonra yapacağız derlerdi. Bu şekilde olsalardı iyi niyetli olduklarını görebilirdik. Bir yönetim düşünün ki, toplantı tarihinde kendisinin çağrı organı olarak davet ettiği üyeleri için gerekli izinleri almıyor. Böyle bir tutumda olan bir yönetim ve başkanının böyle bir tutarsız ifade de bulunmasını çok yadırgamamak lazımdır. Ama biz bu konuda bakanlık müfettişleriyle ve il müdürlüğümüzle görüşeceğiz. Bunun yasaya göre en doğru takvimde işlemesi için talepte bulunacağız. İnşallah bu konuda yönetim kurulu değil de ilgili resmi kurumlar gerekli adımları atarak, üyelerimize yardımcı olacaklarını düşünüyorum.

“Ciddi bir rakam var.”

Keser, genel kurul toplantısı açıldıktan sonra yaşanan kargaşaya rağmen kooperatif kısmındaki faaliyet raporunu dikkatlice dinlediğine değinerek, “Kooperatif adına 500 bin lira harcama var. Ciddi bir rakam. Bu harcamanın içerisinde son dönemde alınan traktör, römork ve cihaz alımı yapıldığı görülüyor. Bu da 63 bin lira civarında.” dedi.

“Faaliyet raporu ibra edilmedi”

Mevcut yönetimin genel kurulda yapmakla yükümlü olduğu görevleri yapmadığına dikkat çeken Keser, “Bu tamamen bir yetersizliktir. Yönetim Kurulu genel kuruldan izin almayıp, kooperatifin parasını harcayarak yaptığı şeyler vardır. Bunlar da genel kurulda ibra edilmediği takdirde Yönetim Kurulu için büyük bir güvensizliktir. Ve bizim kongremizde açılan faaliyet raporu ibra edilmemiştir. Şerhli geçmiştir. Evet bu yok sayılacaktır, sayılabilir. Ama bir dahaki toplantıda bunlar yine görüşülecek. Bir sonraki tarihi belli olmayan toplantımızda üyelerimizi yine bilgilendireceğiz. Sonuçta yine takdir yetkisi üyelerimizde olacak. Ama ibra edecekler, ama etmeyecekler. Bu konu genel kurulun görevidir. Biz üyenin gözünü boyayacak faaliyetler değil, temel faaliyetlerde bulunarak hastalığı tamamen tedavi etmek istiyoruz.”