Gastronomi şehri Afyonkarahisar Fuar Alanı’nda Çarşamba günü başlayacak olan, "Gaziantep Tanıtım Günleri" etkinliği 5 gün boyunca devam edecek. Gaziantep’in yöresel yiyeceklerinin satışa sunulacağı fuarda, hayvansız sirk gösterileri de Afyonkarahisar halkının beğenisine sunulacak. Gaziantep Dernekler Konfederasyo’nun düzenlediği etkinlikle ilgili Organizasyon Sorumlusu Ekrem Doğan, Afyonkarahisar basınıyla özel bir restoranda kahvaltıda bir araya geldi. Doğan burada yaptığı açıklamada, Gaziantep'i tanıtmak amacıyla yola çıktıklarını söyledi. Doğan, “Cuma, Cumartesi ve Pazar günü sıra gecelerimiz olacak. Sıra gecelerimiz tamamen kendi kültürümüzü yansıtan tamamen Gaziantep’in en iyi, en güzel değerleri olan sıra gecesi grubuyla beraber inşallah doyumsuz bir ziyafet vereceğimize inanıyoruz. Amacımız 81 ilde 81 bölgede kendimizi iyi tanıtabilmek. Gaziantep’i doğu olarak görüyorlar. Oysa Gaziantep Güney’in bir incisi gibidir. Güneydoğu Anadolu’nun en iyi kalkınmada çığır açmış bir kenttir” dedi.

5 MİLYON TURİST AĞIRLIYORUZ

Gaziantep’in yılda 5 milyon turist ağırladığının altını çizen Doğan;

“Bununla ilgili bizlerde Gaziantep Dernekler Konfederasyonu olarak Türkiye’nin en büyük bölgelerinde en güzel fuarları yapmak için çaba sarf ediyoruz. Bölge başkanlarımızın da destekleriyle Gaziantep Dernekler Konfederasyonu Genel Başkanımız Hasan Özaykut’u temsilen buradayız. Türkiye’nin her yerinde Gaziantep’i anlatabilmek adına şehir şehir geziyoruz” diye konuştu.      

 AFYON’U GAZİANTEP’TE AĞIRLAMAK İSTERİZ

Afyonkarahisar’ı Gaziantep’te ağırlamak istediklerini ifade eden Doğan:

“Afyonkarahisar’ın kültürüne güvendiğimiz için buradayız. Afyon’un yeme ve içmeyi çok sevdiğini biliyoruz. Yemek kültürünün bizlere yakın olduğunu biliyoruz. Birçok yemek çeşidine sahip olduğunu biliyoruz. Bu nedenle bizim için ayrı bir tat, ayrı bir damak hatta güzel tatlı bir rekabet olacak. Neticede 2 şehirde gastronomi şehridir. Afyon’u mutlaka Gaziantep’te ağırlamak isteriz” şeklinde konuştu. Doğan’ın konuşmasını tamamlamasının ardından toplantı sona erdi.