Emekliler Termal Kaplıcalardan Ücretsiz Faydalanabilecek

SGK, SSK, BAĞ-KUR ve emekli sandığı emeklileri, Afyonkarahisar genelinde 25 termal kaplıca tesisinden ücretsiz faydalanabilecek.

SGK, SSK, BAĞ-KUR ve emekli sandığı emeklileri, kaplıca tedavilerinden ücretsiz faydalanabilecek. Bu haber, emeklilere bayram ettirecek. 81 ilde yaşayan milyonlarca emekliyi sevindirecek bu karar emeklilerin daha uygun fiyatlarla daha kolay bir şekilde sağlık hizmetinden yararlanmasını mümkün hale geldi.

SGK, SSK, BAĞ-KUR ve emekli sandığındaki emeklilerin kaplıca tedavilerinin Genel Sağlık Sigortası kapsamında karşılanacağı duyuruldu. Alınan bu kararla beraber ülke genelindeki bütün kaplıca tesislerinden 81 ildeki emekliler yararlanabilecek.

Jetler sahasında 1 puanı kaptı Jetler sahasında 1 puanı kaptı

Ücretsiz kaplıca tedavisi için emeklilerin sağlık kurumlarından bir fiziksel tıp ve rehabilitasyon veya tıbbi ekoloji ve hidroklimatoloji uzman hekim tarafından verilen sağlık kurulu raporunu alması gerekiyor.

Kaplıcalar için sağlık kurulu raporu alan emekliler, kaplıca tesislerine 5 iş günü içinde başvurarak 6 ay boyunca geçerli olacak sevk belgesini alma imkânına sahipler. Ayrıca emekliler kaplıca tedavisi için yol masraflarını da SGK'dan talep edebilecekler.

Şehir içindeki sevkler için günlük 23 lira, şehir dışına sevkler için 46 lira yol parası ödeniyor. Yol masraflarının ödenmesi için SGK’ya yol masraflarının sunulması gerekiyor.

Bu ücretsiz sağlık desteğinden yararlanmak isteyen emekliler, kendilerine en yakın sağlık kurumuna başvurabilirler. Ayrıca SGK’nın resmi internet sitesinde gidilebilecek kaplıca tesislerinin detaylı listesi de yer alıyor.

Listeye buradan erişebilirsiniz

Uygulamada, tedavi süresi için 30 seanslık bir sınırlama bulunmaktadır. Ancak, belirli teşhislerde ve sürekli tedavi gerektiren ciddi hastalıklarda, SGK tarafından karşılanan fizik tedavi seansları 30 seansın üzerine çıkabilmektedir.

Sigortalılar, aldıkları sağlık raporunu takip eden 15 gün içinde tedaviye başlamak zorundadır. Tedaviye ara verildiği ve bu ara 5 iş gününden uzun sürdüğünde SGK'nın masrafları karşılaması için yeni bir sağlık raporu gerekmektedir.

Rapor veya sevk formunda refakatin tıbben gerekli olduğu belirtilirse (18 yaşını doldurmamış çocuklar için aranmaz) ve tedavinin yapıldığı tesis tarafından refakatçinin kalındığının belgelenmesi durumunda, refakatçinin yol giderleri ve gündelikleri karşılanmaktadır. SGK, her hasta için en fazla 21 günlük ödeme yapmaktadır.