Afyonkarahisar’da yaşayan emekliler için Zafer Mahallesi’ne yapılan Emekli Grubu Konut Projesi ‘Konut Belirleme Kura Çekilişi’ 26 Nisan tarihinde gerçekleşecek. Afyonkarahisar Belediyesi ve Emekliler Derneği’nin girişimleriyle yapılan TOKİ konutlarının kura çekimine sayılı günler kaldı. Yapılacak konutlar hakkında bilgi almak isteyen emekli vatandaşlar emekliler derneğine akın etti. Afyonkarahisar Emekliler Derneği’ne bilgi almak için gelen her emekli tek tek başvuru süreci ve fiyatlar hakkında dernek yetkililerince bilgilendiriliyor. 

“Konutları belirlenen vatandaşlar peşinatlarını yatıracak”

Tamamlanmasına çok az kalan TOKİ konutları hakkında bilgiler veren Emekliler Dernek Başkanı Ahmet Ege, Afyonkarahisar’da her emeklinin evi olması için çalıştıklarını söyledi. Ege şöyle konuştu: “Konutları belirlenen Emekli vatandaşlarımız, 03 – 21 Temmuz 2017 tarihleri arasında Halk Bankası giderek, yüzde 12 peşinat 180 ay vade veya yüz de 20 peşinat 240 ay vade alternatiflerinden birini seçecek ve peşinatlarını yatırarak sözleşmelerini imzalayacak. Konutların taksit ödemeleri, konut teslimini takip eden ay başlayacak” dedi.

“300 konut çok avantajlı oldu”

2013 yılında beri TOKİ’yle ilgili çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Başkan Ege: “Afyonkarahisar’da şuanda Türkiye’de ilk olan bir şey gerçekleşiyor. Konular şuan bitme noktasına geldi. Biz ilk önce bize arsa tahsis edildiği için TOKİ’ye başvurduğumuzda 300 konuttan 75 metre karelik olan dairelerden 300 tane kura ile aldık. Bunun şartları çok iyiydi. Orada evlerin toplam fiyatı 85 bin liraydı. Eğer vadeli olarak alırsan aylık ödemesi 416 liraydı. Eğer 15 bin peşinat verirsen aylık ödeme miktarı 287 liraydı. Bu aylık ödemeler eve girince başladı ve emeklilerimiz için çok avantajlı oldu.” 

“195 adet konut ayrıldı”

TOKİ konutlarına ikinci kez başvuru yaptıklarını aktaran Ege, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın yardımlarıyla 195 adet daha konut daha kendilerine ayrıldığını söyledi. Şuanda derneğe konut başvurularının devam ettiğini ifade eden Ege: “Bize 195 kontenjan daha ayrıldı. 195 kontenjanın fiyatları biraz farklı. Bize 2+1 konutlardan 68 3+1 konutlardan 25 ve C3 modeli konutlarda 102 kontenjan ayrıldı. Topladığımız zaman 195 tane daha emekliler için konut var. Bu konut sayısı bize yetmiyor” dedi. 

“TOKİ emekliler için bir fırsat”

TOKİ konutlarının Afyonkarahisar’da ki emekliler için bir fırsat olduğunu ifade eden Ege, C3 tipi konutların fiyatının emeklilere pahalı geleceğini söyledi. C3 tipi konutların pahalı olmasına rağmen fiyatların banka kredisine göre daha avantajlı olduğuna dikkat çeken Ege konuşmasını şöyle sürdürdü: “TOKİ konutları bankaya göre daha avantajlı. Alınabilecek en güzel şartlar. Bence orası Afyon’un en güzel oksijen deposu. Burada en az 6 bin insan oturacak. Oraya farklı bir belde oturuyor. Burası ileride Afyon’un en iyi yaşanabilir bir mekanı haline gelecek. Ev sahibi olacak emeklilerimize hayırlı olsun”