Emekliler çay bahçesine gelen yaşlılar haftanın belirli günleri ücretsiz sağlık taramasından geçirilecek. Ayrıca çay bahçesinde emeklilere yönelik görevli doktorlar tarafından sağlık konusunda bilgilendirme seminerleri düzenlenecek.  
2 yıldır çay bahçesinde emeklilere hizmet etmeye çalıştıklarını ifade eden Afyonkarahisar Emekliler Dernek Başkanı Ahmet Ege: “ Şimdi bizim Afyonkarahisar genelinde emeklinin gidebileceği hiçbir yer yok. Yani eve misafir gelse kışında olsa evde ya ayrı bir oda yakacak ya da çarşıya çıkacak. Bizim kahve alışkanlığımız yok. Ya gelecek imaret caminin bahçesine oturacak. Ya da başka bir yere gidip vaktini geçirecek. Biz böyle düşüncemizi belediye başkanına açtık. Dedik ki; emeklimizin Afyon’da gidecek hiçbir yeri yok. Emeklimizin oturup kalkabileceği arkadaşlarıyla sohbet edebileceği aile ortamı oluşturabileceği bir yer istedik. Başkanımız bize burayı tahsis etti. Kısa zamanda burayı halkın beğenisine sunduk. İnsanlar burayı sevdi. Biz burada bir barış ve sohbet ortamı yarattık. Elimizden geldiği kadar burada hizmet etmeye çalışıyoruz. Bizim hedefimiz burada insana dayalı güzel şeyler yapmak istiyoruz. İnsanlar burada mutlu ve memnun. İnşallah bu çay bahçesinde emeklilerimize yönelik çok güzel faaliyetlere imza atacağız” dedi.

Doktorlar sağlık semineri düzenleyecek

Sağlık günleri düzenleyeceklerini ifade eden Başkan Ege şöyle konuştu: “Bizim burada sağlık etkinliklerimiz başlayacak. Geçtiğimiz günlerde buraya 6 doktor getirerek emeklilerimize sohbet etme ortamı sağladık. 50 emeklimiz burada yaşlanmayı geciktiren bilgiler aldı. Her ay burada toplantılarımız olacak. Belediyemiz ve sağlık müdürlüğü iş birliğiyle burada her ay toplantı yapacağız.  Her ay farklı konular hakkında emeklilerimize sağlık konusunda bilgiler vermeye çalışacağız. Burası emeklilerin sağlık merkezi olacak. Emeklimiz burada bilinçlenecek. İki günde bir burada emeklilerimize sağlık taraması yapacağız. Bu konuda bize destek olan İl Sağlık Müdürlüğümüze ve Belediyemize teşekkür ederiz.”  

“Türk Sanat Müziği konseri olacak”

Ayda bir seferde Türk Sanat Müziği Konseri gerçekleştireceklerini ifade eden Başkan Ege konuşmasını şöyle sürdürdü: “Burada emeklilerimizden oluşan Türk Sanat Müziği gurubu kurduk. Ayda bir sefer Türk sanat Müziği konserimiz olacak. Bizim bir ayağımız camide diğer ayağımız eczanede. Burası camiye yakın abdestimizi alıp camiye gideceğiz camiden çıkıp buraya geleceğiz. Burada inşallah en güzel vakitlerimizi geçireceğiz.”