Bunlardan biri de İscehisar oldu. Doğalgazın hassas ve bilinçli şekilde kullanılması lazım. Buna azami ölçüde vatandaşlarımız dikkat ederse isabet olur.” dedi

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, İscehisar’a ilk doğalgaz verilmesi törenine katıldı.

İscehisar kent meydanında düzenlenen törene Bakan Eroğlu’nun yanı sıra Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz,  AK Parti Milletvekili Ali Özkaya, İscehisar Kaymakamı Muhammet Öztabak, İscehisar Belediye Başkanı Mustafa Çibik, Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, İl Jandarma Komutanı Albay Orhan Sırma, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İscehisar halkının doğalgazın nimetlerini en kısa zamanda göreceğini belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yaptığı açılış konuşmasında şunları kaydetti:

“Doğalgazımız İscehisar’ımıza hayırlı ve bereketli olmasını temenni ediyorum. İscehisar ekmeğini taştan çıkaran insanlarıdır. Çok çalışkan ve yiğit insanlardır. Devletten bile isterken hep çekinerek istiyor. O bakımdan ben İscehisar halkımızı çok seviyorum. Burası ayrıca önemli bir ihracat noktasıdır. Burada sanayicilerimiz var. Onlar buradan bütün dünyaya ihraç yapıyorlar. İnşallah buraya demiryolu bağlantısı olduğu zaman ulaşım daha da kolaylaşacak. Maliyetler daha da düşecek.”

“AKSA’ya teşekkür ediyoruz”

Bakan Eroğlu, yüklenici firma AKSA Doğalgaz’a teşekkür ederek,  İscehisar’ın Türkiye genelinde sekiz ilçe arasında yer aldığını kaydetti.

Bakanlar Kurulu kararıyla nüfusu on binden fazla olan ilçelere de devletin doğalgaz götürme kararı verdiğini aktaran Eroğlu, “Bende Bakanlar Kurulundaki bu karara gururla imza attım. İscehisar hemen müracaat etti. Burada gösterdiği hassasiyetten dolayı bütün İscehisar halkımıza teşekkür ediyorum. Çok kısa zamanda bunu başardılar. Tesisler çok güzel olmuş. Yine yollar kazılıyor. Belediyemize büyük iş düşüyor.  Başkanımız da çok çalışkan gerçekten. Bugün bu vesileyle sizinle birlikte olmaktan çok mutlu oldum. Hükümetimiz İscehisar’a çok büyük önem veriyor.”

“İscehisar ne istediyse yaptık”

Orman ve Su İşleri Bakanlığının İscehisar’a yaptığı yatırımlardan bahseden Bakan Eroğlu,  hükümetin buraya çok büyük önem verdiğinin altını çizdi.

Bakan Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“11 adet dere ıslahı yaptık.  İleri teknoloji su artıma tesisi yaptık. Yine Seydiler Beldemize yaptık. Baraj istediniz onu da yaptık. Yine yakında Seydiler Karakaya Barajını da yapacağız. Burada sulamalarla ilgili büyük adımlar attık. Yine lojmanlı Emniyet Müdürlüğünden tutunda çok sayıda okul yaptık buraya. Hastanemizle ilgili ilave ünite yapıldı. İleriki süreçte daha da modern hale getirilecek. Adalet Sarayından pek çok sayısız hizmet ilçemize yapıldı. Bu tesisler gerçekten ilçemize çok güzel yakıştı. Sizler için ne yapılsa azdır.  En çok arzu ettiğim, üstgeçit vardı. Kazalar oluyordu. Hatta bir keresinde Ankara'ya giderken biz de büyük bir kaza geçirmiştik. Geçen yıl sayın Başbakanımız 'derhal yapılsın' diye talimat verdi ve o da yapıldı. Karahisar Tüneli açılırken burası da Başbakanımız tarafından açıldı. Doğalgazda emniyet tedbirleri alınması çok önemli. Doğalgazın hassas ve bilinçli şekilde kullanılması lazım. Buna azami ölçüde vatandaşlarımız dikkat ederse isabet olur."

“Yeşil enerji İscehisar’a hayırlı olsun”

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz da İscehisar ilçesine yeni giren yeşil enerjinin vatandaşlara hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

Vali Tutulmaz, enerjinin ne kadar ucuza temin edilirse, kalkınmada o kadar kolay olacağını belirterek, şöyle konuştu:
“Afyonkarahisar’ın kalkınmasında önemli rolü olan İscehisar’a bu hizmet yakışıyor. Devletimizin milletimize bir vefa borcu olarak bunu değerlendiriyoruz. İnşallah daha fazla üretimi, daha fazla geliri bu doğalgazla ilçemiz elde eder. Bunun yansıması öncelikle ilimize daha sonra tüm ülkemize olacaktır.”  diye konuştu. Konuşmaların ardından Eroğlu ve protokol üyeleri  Doğalgaz Hattı Giriş İstasyonu'nun açılışını gerçekleştirdi.