“Peygamber Efendimizin (S.A.V) Sünnetleri” konulu söyleşide konuşan Başkan Çabuk, “Efendimiz insanlık için en önemli yol göstericidir” dedi. 

“Peygamber Efendimizin (S.A.V) Sünnetleri” konulu söyleşilere imza atan İhsaniye İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin konuğu İhsaniye Belediye Başkanı Şaban Çabuk oldu. Müdür Yardımcısı Ali Akgün ve okul öğrencisi Saidi Furkan Coşgun’un gerçekleştirdiği söyleşide Başkan Çabuk, Efendimizin tüm insanlığa örnek olduğunu dile getirdi. Başkan Çabuk şöyle konuştu: "Peygamber Efendimiz (S.A.V) mükemmel hayatıyla, her yaştan; kadın-erkek, küçük-büyük, zengin-fakir bütün insanlık için en ideal örnek oluşturmaktadır” dedi.

GÜZEL AHLAKINI ÖRNEK ALMALIYIZ

Peygamber Efendimizin (S.A.V) güzel ahlakını ve şahsiyetini örnek almamız gerektiğini söyleyen Başkan Çabuk, şunları söyledi: “Âlemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)’in dünyaya teşriflerinin 1446. yıldönümünü, birlik ve beraberlik duyguları içinde idrak etmenin mutluluğuna erişmiş bulunmaktayız. Peygamberimiz; merhamet, barış, hoşgörü, ahlak ve şefkati kendi yaşamından insanlığa aktarmış, her bakımdan mükemmel bir örnek hayat sürerek akıllara, kalplere ve ruhlara hitap etmiştir. Bizler de; paylaşma, yardımlaşma, dürüstlük, erdem ve hoşgörünün en mükemmelini, şefkat ve merhametin en enginini, adaletin en güzel tatbikatını, O Rahmet Peygamberinin tebliğ, tavsiye ve uygulamalarından öğrendik. Peygamber Efendimizin güzel ahlakını ve şahsiyetini örnek alarak tüm insanlığa doğru bir şekilde anlatmak ve tanıtmak O'nun ümmeti olarak bizlere düşen en büyük görevlerin başında gelmektedir.”